Midt på den varmeste sommeren på årevis i Norge ble flere kjendiser sendt på en gård, uten tilgang til verken strøm, mobil eller kontakt med omverden.

Da kan det også bli litt kjedelig til tider, og i søndagens episode fikk vi se at deltakerne laget seg en spå for å få tiden til å gå. Modell Kathrine Sørland ble utfordret til å kysse en sau.

- Så lite draget har du aldri hatt før, sa Svein Østvik, kjent som Charter-Svein, og lo fra sidelinjen.

Sørland måtte nemlig slite for å få sauene til å ikke løpe unna når hun nærmet seg. Men til slutt lyktes hun - og ga et lite kyss til en i flokken.

Joiket seg til løk

Det var ikke bare lek og moro i kveldens episode, for ukesoppdraget skulle godkjennes. Sørland, som har vært storbonde denne uken, var veldig nervøs for at hun ikke skulle sikre seg finalekniv og penger til gjengen.

Likevel gikk det hennes vei, og turen gikk til markedet sammen med Tiril Sjåstad Christiansen, freestylekjører og X-Gamesvinner, og Ronald Pulk, samisk programleder og komiker.

Gjengen var veldig heldig, og fikk mye for pengene. Flere kjøttstykker, sjokolade, karameller, brød og syltetøy var noe av fangsten.

Pulk fikk også ti løk gratis etter å ha joiket for å fremkalle regn til gårdsbrukere i området.

Løy om avtale

For to av deltakerne var det ikke bare fryd og gammen i kveldens episode. Førstekjempe Erik Anders Sæter, tidligere Paradise Hotel-deltaker, valgte Christer Rødseth, kaptein på kokkelandslaget, til andrekjempe.

Dèt til tross for at Rødseth hadde dratt på seg en betennelse på øyet og stilte derfor svakere enn Sæter - med godt syn på kun ett øye.

De to guttene tok en prat samtidig som de fikk spise litt mat kvelden før tvekampen, og Sæter fikk Rødseth til å gå med på at den som går ut gjør den andre til storbonde.

Men Sæter hadde ingen plan om å holde sin del av avtalen, røpet han til Martine Lunde, tidligere Paradise Hotel-deltaker, senere på kvelden.

Rødseth fikk velge hvilken gren de to skulle kjempe i, og valgte ikke kunnskap til tross for at Sæter var ærlig på at det var det han var dårligst til, og mente at Rødseth hadde en god sjanse til å utkonkurrere han.

- Erik har prøvd å dytte på meg kunnskap, men om han mener det eller om det er strategi det vet jeg ikke. Men skal jeg ut av Farmen er kunnskap en kjip måte å ryke på. Jeg må liksom ta noe som slår og høres litt, sa han til programleder Gaute Grøtta Grav.

Valget falt derfor på saging, men Sæter var raskest til å skjære gjennom alle plankene - og ble vinner av tvekampen.