57 år gamle Kathy Jacobs har den siste tiden fått mye oppmerksomhet i amerikanske medier, ettersom hun nå har fått tittelen som «tidenes eldste og laveste nykommer» i badedraktutgaven til det kjente magasinet Sports Illustrated.

Med sine 160 centimeter over bakken er hun den til nå laveste modellen i Sports Illustrated.

Jacobs debuterte som modell for magasinet i fjor, etter at hun ble valgt ut blant flere hundre kvinner i magasinets åpne modellsøk, og er i årets utgave med som fast modell for første gang. At det er stas er det ingen tvil om at hun synes.

Les også: Prins William får krass kritikk etter ny rasisme-uttalelse: – Det er vanskelig å ta deg på alvor

– Det å få lov til å representere kvinner på min alder er en stor ære. Vi trenger ikke gjemme oss selv om vi blir eldre, og jeg er så takknemlig for at de lar meg være med i et magasin sammen med kvinner som er så mye yngre enn meg. De er yngre enn datteren min, til og med, sier Jacobs til Fox News.

Populært magasin

Badedraktutgaven til Sports Illustrated kom for første gang ut i 1964, og har opp gjennom årene sørget for at flere håpefulle modeller har gått videre til en suksessfull karriere.

For å nevne noen har modeller som Elle Macpherson (57), Chrissy Teigen (35), Kate Upton (29) og Ashley Graham (33) prydet forsiden av magasinet ved en eller flere anledninger.

Også norske Vendela Kirsebom (54) har prydet forsiden av Sports Illustrated. Det gjorde hun i 1993.

Kathy Jacobs er imidlertid ikke den eldste modellen i magasinet noen sinne. Den tittelen har Christie Brinkley (67) – som sist var å se i magasinet i 2017. Da var hun 63 år gammel. Tyra Banks (47) er til dags dato den eldste coverpiken, da hun prydet forsiden i en alder av 45 år i 2019.

Les også: Dette er kjendisenes planer for sommerferien

Utgaven Jacobs er med i når bladhyllene 19. juli.

– Alle er redde for å bli eldre

For nykommeren Jacobs er det viktig å vise andre kvinner at man kan gjøre hva man vil – når man vil.

– Livet slutter ikke selv om du når en viss alder. Så jeg føler at det at jeg får være i magasinet ikke bare hjelper kvinner på min alder, men også de som er yngre, sier hun til Fox News.

– Alle er så redde for å bli eldre. Jeg har fått så mange meldinger fra unge kvinner som takker meg og sier at de ikke er redde for å bli eldre lenger. Så det at jeg får være med gir ringvirkninger. Det gir mennesker på min alder en rett til å føle seg vakre og sexy, legger den populære 57-åringen til.

Les også: Nick Cannon har fått fire barn på ett år – med tre ulike kvinner: – Det var ikke et uhell

Meldinger fra mannlige fans

Kathy Jacobs jobbet som fotomodell på 80-tallet, men har aldri hatt noen stor modellkarriere før nå.

Overfor Fox News legger hun ikke skjul på at hun har fått kjenne på kjendislivet, og at det er mange som har tatt kontakt med henne. Tilbakemeldingene er stort sett positive.

Blant annet fikk hun nylig tilsendt en haug med bilder av seg selv med en forespørsel om å signere dem. Avsenderen hadde overlevd kreft i hjernen, og så opp til Jacobs som en stor inspirasjon. Jacobs sendte bildene i retur, med signatur.

– Jeg får også mange meldinger fra menn som sier ting som: «Endelig kan jeg Google en kvinne på min egen alder. Jeg kan se på en kvinne i bikini uten å føle meg skyldig. Endelig er det noen som er passende for min alder», sier 57-åringen.