I finaleukas siste konkurranser før semifinalen, fikk deltakerne brynet seg på vedstabling, en hinderløype og blant annet oppsaling av hest. Det bød på utfordringer for Sørland.

- Jeg har ridd en del før, og har blitt kastet av noen ganger. Det satte skrekken i meg, fortalte hun før konkurransen.

- Veldig nervøs

Å måtte håndtere en hest for å sikre seg en plass i semifinalen var derfor ikke drømmesituasjonen for Sørland.

- Jeg er veldig nervøs. Hesten er stor, har svære tenner, og jeg har en tendens til å synes den er litt skummel, sa hun.

I en tidligere Farmen-episode fikk vi se at Sørland ble jaget av en okse, og også denne hendelsen satte en støkk i henne.

- Man har jo lyst til å være sikker og autoritær i møte med hesten, men jeg vet ikke om jeg greier det, sa hun nervøst før det var hennes tur til å vise sine ferdigheter med hesten.

Slo ut mennene

Sørland overrasket imidlertid både seg selv og de andre deltakerne, da alt gikk mye bedre enn forventet.

- Jeg er så stolt at jeg holder på å dø. Jeg kjenner meg ikke igjen i alle disse følelsene som bare kommer nå etter å ha leid en hest, sa hun etterpå.

Så begynner tårene å renne. Hun hadde vært så redd, men så gikk det bra. Sørland ble faktisk best av deltakerne etter denne konkurransen. Det sikret henne en plass i semifinalen, som sendes før finalen førstkommende søndag.

Tiril Sjåstad Christiansen hadde allerede sikret seg en plass i semifinalen, og Sørland fikk dermed den andre plassen. Den siste fikk Carina Dahl etter den siste konkurransen, der deltakerne måtte gjennom en hinderløype.

Alle mennene på gården måtte dermed forlate Farmen Kjendis. Svein Østvik, Ronald Pulk og Ole Klemetsen nådde ikke opp, og måtte se seg slått av damene.