Keiino ble hyllet på Twitter: - Han skallede fyren er det beste som har skjedd Eurovision

GODT MOTTAT: Norges Keiino fremførste låta "Spirit in the Sky" under Eurovision-finalen i Tel Aviv lørdag. Låta ble godt mottatt på sosiale medier, og det er spesielt Fred Buljo (t.h.) som får oppmerksomhet.

GODT MOTTAT: Norges Keiino fremførste låta "Spirit in the Sky" under Eurovision-finalen i Tel Aviv lørdag. Låta ble godt mottatt på sosiale medier, og det er spesielt Fred Buljo (t.h.) som får oppmerksomhet. Foto: NTB Scanpix

Norges Keiino ble tatt godt imot av publikum under Eurovision-finalen, men det holdt bare til en femteplass. Nederland stakk av med seieren.

19.05.19 01:13

Allerede før første artist inntok scenen i Tel Aviv lørdag kveld, hadde Eurovision-finalen vekket stor oppmerksomhet over hele verden - men det var ikke artistene som sto for overskriftene.

Flere nordiske medier droppet å dekke Eurovision-finalen fra pressesenteret i Tel Aviv etter at to uvedkommende menn kom seg forbi sperringer og inn i området.

TV 2, VG, svenske Aftonbladet og det svenske nyhetsbyrået TT valgte å følge finalen i sangkonkurransen utenfor presseområdet.

– Jeg forventer høyere sikkerhet på et verdensarrangement som dette, som dessuten foregår i et urolig område, sa redaksjonssjef Karin Schmidt Hellsing i Aftonbladet.

LES OGSÅ: Medier frykter for sikkerheten i Tel Aviv

Pressesenteret var imidlertid fortsatt fullt av journalister både fra de nordiske landene og andre deltakerland, og det va ingen tegn til uro blant de gjenværende journalistene. NTB, NRK, Dagbladet og Aftenposten var blant de norske mediene som valgte å bli.

«Bald guy» hylles på Twitter

Gruppa Keiino forsvarte Norges ære i finalen og gikk på scenen som nummer 15 av 26 land.

Det var til slutt Nederland og Duncan Laurence som stakk av med seieren.

Norge skapte ble møtt med massiv, taktfast klapping i det fulle pressesenteret – og mange joiket med.

– For en opplevelse! Vi ble møtt av et jublende folkehav, som ropte «Norway, Norway», og det var helt fantastisk. Vi fikk så god energi fra publikum, sier Keiinos Alexandra Rotan via NRKs pressekontakter.

Keiino ble godt mottatt på sosiale medier - akkurat som under semifinalen.

Det var Fred Buljo som får mest oppmerksomhet, og «bald man» ble hyllet av Twitterbrukerne:


Noen mentehan ligner på René fra Aqua:

Jury diskvalifisert

I tillegg kom nyheten om at Hviterusslands jury i Eurovision er diskvalifisert. Årsaken er at de har avslørt hvem de stemte på i tirsdagens semifinale.

Det er ikke tillatt å opplyse om det før hovedfinalen er gjennomført.

– De hviterussiske jurystemmene har blitt avslørt i et intervju, hvilket er i strid med reglene i Eurovision Song Contest, opplyste en talskvinne for Eurovisions pressebyrå Premier til VG.

Fakta

Fakta om Eurovision Song Contest

Slik reagerer Twitter

Det var som vanlig stort Eurovision-engasjement på Twitter, og spesielt San Marinos deltaker, Serhat, fikk gjennomgå:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.