KEiiNO og Norge tok seg torsdag kveld videre fra semifinalen i Eurovision. I forkant av opptredenen lå den norske gruppen helt nede på 16. plass på bettinglisten. Rett etter semifinalen rykket de opp til 11. plass, og kort tid etterpå, enda en plassering opp, til 10. plass.

– For en opplevelse. Hele salen danset og sang med, og for en jubel. Vi storkoste oss og vil gjerne gjøre det igjen, sa Alexandra Rotan via NRKs pressekontakter etter opptredenen, skriver NTB.

I Eurovision-finalen lørdag og skal synge i andre halvdel av showet. Det tror de er en stor fordel.

Les også: Slik reagerer Twitter på kveldens Eurovision-semifinale

Nederland er favoritt

Av de 26 landene i finalen lørdag er Norge nummer 15 på scenen. Storfavoritt Nederland, som representeres av Duncan Laurence med «Arcade» kommer som nummer 12. Andre land som ligger høyt på listene, er Sverige, Sveits, Russland, Aserbajdsjan, Italia og Island.

Madonna skal opptre i en pause i lørdagens finale. Det var lenge usikkerhet rundt kontrakten hennes med Den europeiske kringkastingsunionen, men torsdag kveld kom omsider bekreftelsen.

Saken fortsetter under listen!

Sang feil

Under framføringen i semifinalen blandet han teksten på de ulike versene, noe VG var først til å bemerke.

– Jeg vet jo at jeg er dårlig til å huske tekst, men jeg burde huske teksten på den låten som jeg har sunget tusen ganger. Jeg er god til fake, så jeg tror at mange som ikke hadde hørt «Spirit in the Sky» før, ikke fikk med seg at jeg sang den første på andrerefrenget på førsterefrenget også, forklarer Tom Hugo.

– Jeg begynte å smile litt, faktisk. Og jeg tenkte at jeg fikk fullføre riktig. Du sang feil veldig bra, kommenterer Alexandra Rotan.

Andre halvdel: En fordel

Da fordelingen i finalen ble avgjort på pressekonferansen etter semifinalen, trakk KEiiNO andre halvdel. Det mener de er bra.

– Jeg tror man trenger å være varmet opp for låten vår. Så det å komme etter pausen når folk har fått fylt opp glassene sine og spist litt mer popkorn, tror jeg er veldig bra, sier Alexandra Rotan.

Senere på natten ble det klart at Norge er land nummer 15 av 26 på scenen.

Fred Buljo til finaleprøver iført skjerf

Selv om Fred Buljo kom til arenaen med skjerf rundt halsen, lød joiken kraftfullt under KEiiNOs første prøve i forkant av Eurovision-finalen, ifølge NTB.

NRKs pressekontakter opplyser til NTB at skjerfet er «kun preventivt».

De norske artistene har hatt et omfattende program de siste dagene. De startet fredagen med 17. mai-frokost hos den norske ambassadøren i Tel Aviv, Jon Hanssen-Bauer, sammen med resten av NRKs delegasjon og norske journalister. Det var kun få timer etter at de kunne feire avansement fra den andre semifinalen.

– Første delmål er nådd, iallfall, slo Alexandra Rotan fast etter at KEiiNO tok seg til finalen.