Gå til sidens hovedinnhold

KEiiNO hacket – krever tusenvis av kroner for å gi tilbake kontoen

På artistgruppen KEiiNO' Instagramprofil er alt innhold slettet.

Til VG sier KEiiNO-artisten Tom Hugo Hermansen (41) at det ser ut til at noen har fått tilgang til både Instagramkontoen og Twitterkontoen deres.

– Vi vet ikke hvem som står bak dette, men vedkommende har sendt ut en del meldinger til folk, der det oppfordres å sende penger. Vi håper ingen gjør det, sier Hermansen til avisen.

På Instagram har de som står bak lagt ut samme bilde av en kvinne flere ganger. De har også skrevet at de driver med yoga. Hvem kvinnen er vites ikke. Bildet og teksten om yoga er nå slettet.

– Det ser jo litt vittig ut nå, med hun damen. Kanskje noen misliker den nye låten vår, «End Of Time», som vi slapp på fredag, og at de derfor vil ha enden på KEiiNO, spøker han.

I kommentarfeltet til bildene av denne mystiske kvinnen ber KEiiNO-fansen om å få sine idoler tilbake igjen.

– Hvorfor gjør du dette? Gi oss tilbake KEiiNO!!!

– Gi dem tilbake Instagramkontoen sin nå, skriver en annen.

Vil ha penger

Nettavisen har sendt melding til KEiiNO sin instagramprofil, der har vi kommet i kontakt med personen som har tatt kontroll over brukerkontoen. Personen hevder vedkommende er fra Tyrkia og jobber med sosiale medier.

– Det var helt tilfeldig at jeg hacket akkurat KEiiNO. Jeg vil gi tilbake kontoen til eierne mot en liten sum, skriver hackeren til Nettavisen.

Hackeren sier at for 500 euro skal KEiiNO få tilbake kontoen sin.

– Jeg har gjort dette noen ganger før, det er ingen enkel måte å tjene penger på, man må bruke hodet sitt, skriver hackeren.

Den påståtte tyrkiske hackeren sier han ønsker bandet alt godt og at han ønsker å gi tilbake kontoen så snart han får betalt.

– Men jeg har ikke fått kontakt med noen, hevder tyrkeren.

Han beklager til fansen som savner KEiiNOs tilstedeværelse på Instagram. Når det gjelder bildet av en blond dame som ble lastet opp sier hackeren det ikke er noen mening med det.

– Det er bare for moro skyld, opplyser hackeren.

– Synd

Til Nettavisen sier KEiiNO-artisten Tom Hugo Hermansen at bandet fortsatt ikke har fått kontakt med hackeren. Han blir overrasket når han får høre at det er en tyrkisk hacker som står bak.

– Det er jo litt spesielt. Det er synd at sånt skjer, vi har fått en lærepenge. Fra nå av kommer vi til å ha totrinnsverifisering overalt, sier Hermansen.

Han vil ikke ta stilling til om de skal betale pengene hackeren krever.

– De sier jo på film at man aldri skal forhandler med gisseltakere, sier Hermansen med et glimt i øyet og legger til:

– Jeg må ta en prat med de andre i bandet for å finne ut hva vi skal gjøre. Det er synd hvis det skal gå an å tjene penger på å holde på slik.

KEiiNO består av artistene Fred Buljo, Alexandra Rotan og Tom Hugo Kristiansen. Gruppen ble dannet i 2018, og de deltok i Melodi Grand Prix samme år, som de vant.

I Eurovision Song Contest nådde de nesten hele veien, men måtte se seg slått på målstreken og nøye seg med en sjetteplass. De fikk dog flest seer-stemmer.

Sangen de fremførte heter « Spirit in the Sky» og toppet VG-listen over en periode og ble nominert til Spellemannspris.