KEiiNO storkoste seg på scenen og har fått muligheten til å gjøre det igjen i finalen i Eurovision Song Contest etter at de gikk videre i semifinalen torsdag.

Finalen arrangeres i Tel Aviv i Israel lørdag. Også våre naboer Sverige og Danmark er med videre.

KEiiNO stiller med låten «Spirit in the Sky» og var blant 18 land i semifinalen torsdag som kjempet om å bli blant de 10 finalenasjonene.

– For en opplevelse. Hele salen danset og sang med, og for en jubel. Vi storkoste oss og vil gjerne gjøre det igjen, sa Alexandra Rotan via NRKs pressekontakter etter framføringen.

Hoppet opp på bettinglisten

Onsdag 15. mai lå Norges bidra på en 16. plass på bettinglisten. Etter torsdagens seminfinale-framføring hoppet de opp til 10. plass. KEiiNO lå fra midten av mars til starten av mai også på 10. plass på listen, men i dagene fram mot semifinalene, falt de ned til 16. plass. På det beste lå de helt oppe på en 6. plass, men det var tilbake i starten av mars.

Sang feil

Ifølge VG sang Tom Hugo Hermansen samme linje to ganger i et av refrengene. Han sang «I hear you calling me at night» to ganger på rad, der det skal være «I hear you calling me at night» og «I see a spirit in the sky».

– Ja, det stemmer. Vi må ha noe vi kan forbedre til finalen, sier Hermansen til avisa via pressekontakten.

Feil eller ei, etter Norges framføring har vi gått fra en 15. plass til 11. plass på bookmakernes lister, ifølge den samlede oversikten fra Eurovisionworld.

I tillegg til Norge, Sverige og Danmark er følgende land med videre til finalen: Nord-Makedonia, Nederland, Albania, Russland, Aserbajdsjan, Sveits og Malta. Landene som røk ut var Armenia, Irland, Moldova, Latvia, Romania, Østerrike, Kroatia og Litauen.

26 land i finalen

I finalen skal 26 land delta i konkurransen, hvor seks land er direktekvalifisert. Det er vertslandet Israel og «de fem store», som Frankrike, Italia, Spania, Storbritannia og Tyskland.

På en pressekonferanse natt til fredag trekker artistene som gikk videre fra semifinale to lapper som forteller om de skal opptre i første eller andre halvdel av finalen. Den eksakte rekkefølgen blir bestemt av ledelsen for konkurransen senere natt til fredag.

I både semifinalene og finalen gir deltakerlandene to sett med 1-8, 10 og 12 poeng, med ett sett ut fra seernes telefonstemmer og ett sett fra en nasjonal fagjury