Kelly Preston (57), kona til John Travolta (66), er død.

I en uttalelse til People sier en representant for familien at Preston mistet livet til brystkreft tidlig på morgenen 12. juli. Travolta selv varslet om dødsfallet på Instagram søndag.

«Det er med et veldig tungt hjerte jeg informerer dere om at min vakre kone Kelly har tapt sin to år lange kamp mot brystkreft. Hun kjempet en modig kamp med kjærlighet og støtte fra så mange», skriver han til et bilde av kona.

Les også: Elvis Presleys barnebarn, Benjamin Keough (27), er død

– Takk for din kjærlighet

Travolta og Preston har vært gift i 29 år, og har barna Ella (20) og Benjamin (9) sammen. De hadde også sønnen Jett, som døde 16 år gammel i 2009.

Også datteren Ella hyller sin avdøde mor på Instagram.

«Jeg har aldri møtt noen så modig, sterk, vakker og kjærlig som deg. Alle som har vært heldige nok til å kjenne deg eller være i din nærhet vil være enige om at du har en glød og et lys som aldri slutter å skinne, og som som får alle rundt deg til å føle seg umiddelbart lykkelig. Takk for at du har vært der for meg uansett hva», skriver hun innledningsvis.

«Takk for din kjærlighet. Takk for hjelpen din og takk for at du gjorde verden til et bedre sted. Du har gjort livet så vakkert, og jeg vet du vil fortsette å gjøre det for alltid. Elsker deg så mye, mamma», avslutter 20-åringen.

Holdt sykdommen hemmelig

Det har ikke vært offentlig kjent at Preston hadde brystkreft, noe familiens representant sier var et bevisst valg.

– Hun valgte å holde kampen privat, og hadde gjennomgått medisinsk behandling en stund - med støtte fra nærmeste familie og venner. Hun var en lys, vakker og kjærlig sjel som brydde seg om andre og brakte liv til alt hun tok på. Familien ber om forståelse for sitt behov for privatliv på dette tidspunktet, heter det i uttalelsen.

Dødsfallet kommer 43 år etter at Travolta mistet sin daværende kjæreste, Diana Hyland, til samme sykdom. Hun ble 41 år gammel.

Fridde på nyttårsaften

Preston og Travolta møttes på settet til komedien «The Experts» i 1989. Da hadde Preston lagt bak seg et to år langt ekteskap med skuespiller Kevin Gage (61), i tillegg til en kort romanse med George Clooney (59).

Frem til 1990 var hun i et forhold med Charlie Sheen (54), som hun også var forlovet med. Duoen giftet seg aldri, og året etter at de gikk fra hverandre fridde Travolta til Preston under en ferietur til Sveits - på nyttårsaften.

I september 1991 giftet de seg, og på daværende tidspunkt var Preston to måneder på vei med parets første barn, avdøde Jett. Bryllupet fant sted i Paris.

I fjor feiret Preston og Travolta sin 28. bryllupsdag, noe førstnevnte markerte med et kjærlig innlegg på Instagram.

«Til min kjære Johnny, den mest vidunderlige mannen jeg kjenner. Du har gitt meg håp når jeg har følt meg fortapt, elsket meg tålmodig og ubetinget ... Fått meg til å le hardere enn noen andre kan ... Delt de vakre høydepunktene og til tider lave. Du er en drømme-pappa, og gjør livet så morsomt!! Jeg stoler på kjærligheten min til deg. Med deg vet jeg at jeg alltid vil være ok, uansett hva som skjer. Jeg elsker deg for alltid og fullstendig. Gratulerer med 28 års bryllupsdag», skrev hun til et bilde av de to.

Suksessfull karriere

Kelly Preston ble født i Honolulu på Hawaii i 1962, og studerte skuespill i California før hun sikret seg sin første, store filmrolle i 1985 i filmen «Mischief».

Hun har også vært å se i filmer som «SpaceCamp» (1986), «Twins» (1988), «Jerry Maguire» (1996) og «For Love of the Game» (1999).

Ifølge IMDb var hennes siste filmrolle i 2018, i filmen «Gotti». Der spilte hun rollen som Victoria Gotti, kona til mafia-bossen John Gotti - spilt av ektemannen John Travolta.