Gå til sidens hovedinnhold

Kevin Hansi er skuffet over «Paradise Hotel»-produksjonen: – Stigmatiserende

– Jeg følte på et press som jeg ikke visste om jeg var klar til å ta, sier Kevin Hansi til Nettavisen.

Tidligere denne uken sjekket sørlendingen Kevin Hansi (23) inn på «Paradise Hotel» til en uke med Pride som tema.

Deltakerne var pyntet i glitter, kjønnsbestemte regler var fjernet fra hotellet og alt lå til rette for at kjærligheten skulle feires på det solfylte hotellet i Mexico.

Les også: Dette må du ut med for å leie selveste «Paradise Hotel»

Med smil om munnen blir Hansi presentert for resten av deltakerne, men overfor Nettavisen innrømmer 23-åringen at det var med en bitter ettersmak at han sjekket inn denne uken.

– Pride er jo noe man markerer med mål om at alle skal få være seg selv, uavhengig om man er homofil, lesbisk, transseksuell eller heterofil. Når jeg kom inn på hotellet i Pride-tema som homofil, så følte jeg at det ble satt et stigma av produksjonen med en gang, sier Hansi.

Påtvunget ansikt utad

Hansi forteller at han allerede før han ankom Mexico hadde på følelsen at produksjonen ønsket at han skulle sjekke inn med et Pride-tema på hotellet.

– Jeg hadde mange tanker rundt det å sjekke inn med Pride som tema. Ikke at jeg er negativ til Pride, men jeg er negativ til at det er nettopp jeg som måtte sjekke inn under Pride-uken. Jeg følte jeg ble satt i en boks jeg ikke ønsket å være i. Jeg følte jeg automatisk ble en representant for et miljø, og det synes jeg er litt feil, sier Hansi til Nettavisen.

Hansi kom derfor med et ønske til produksjonen om å sjekke inn i en hvilken som helst annen uke, med et hvilket som helst annet tema.

– Det handler ikke om at man ikke er stolt eller har «pride» i å være homofil. Det handler om at man blir en ufrivillig representant i et miljø som kanskje trenger en veldig god rollefigur, og da følte jeg på et press som jeg ikke visste om jeg var klar til å ta, sier Hansi.

– Jeg vet at produksjonen har fri flyt til å velge hvordan de vil legge det opp, og jeg vet at det er de som bestemmer til syvende og sist, Men jeg hadde bare et sterkt ønske om å ikke komme inn i et Pride-tema fordi jeg ikke ville bli påtvunget å bli en rollefigur siktet inn i et miljø man er født inn i og ikke nødvendigvis har valgt, sier Hansi, fortsetter han.

Passer inn i mer enn bare en boks

Som 15-åring kom Hansi ut som homofil, og har siden den gang aldri ønsket å leve livet etter en boks. Han sammenlikner seg selv med Disney-figuren «Hanna Montana», som lever to forskjellig liv med til tider to forskjellige personligheter: Rockestjerne på kveldstid og skolejente på dagtid.

– «The best of both worlds». Du har Hanna som er ute og «raier» og Miley som må på skolen. Sånn er jeg også. Når jeg er på jobb, så er jeg en seriøs leder som tar ansvaret mitt på alvor. Mens på fritiden er jeg mer den ansvarsløse typen som liker å feste, være med venner og melder seg på «Paradise Hotel», sier Hansi.

Les også: Klæbo mottok melding fra «Paradise»-deltaker rett før lanseringen: – Jeg skjønte ingenting

Til vanlig jobber Hansi som resepsjonssjef på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand, en jobb han kapret for to år siden som Nordic Choice Hotels yngste leder. Ifølge Hansi er det ikke mange som klarer å opprettholde den balansen han har i livet, og understreker at det har krevd hardt arbeid å komme dit han er i dag.

Det er mye av grunnen til at han synes det ble ekstra kjipt at han ble plassert i en boks av produksjonen, ifølge han.

– Det å være homofil eller lesbisk er ikke noe man velger. Det er noe man er. Hadde jeg vært straight hadde jeg sannsynligvis ikke sjekket inn under Pride-uken, sier Hansi.

Nettavisen har vært i kontakt med Nent, som produserer og sender «Paradise Hotel», og blitt informert om Hansi sin opplevelse av innsjekken til realityprogrammet. De ønsker ikke å kommentere saken.

God støtte fra arbeidsplassen

En av grunnene til at Hansi ønsket å melde seg på «Paradise Hotel» var for å få nye impulser og prøve noe nytt. De siste fire årene har 23-åringen jobbet beinhardt og kun fokusert på jobb. Nå trengte han å slippe seg litt løs igjen.

– Jeg var i castingprosessen til «Paradise Hotel» for to år siden også, men da var det ikke helt riktig tidspunkt med tanke på jobb. Men nå som korona har satt mye på vent, benyttet jeg meg av muligheten når jeg først hadde tid. Samtidig har jeg hatt en uro i kroppen til å prøve noe nytt. Jeg har fast jobb, jeg har hus, bil og hund - nå ville jeg ha noen nye impulser, sier han.

Les også: Avviser sex-sensur på «Paradise Hotel»: – Viser innhold som er relevant

Ifølge Hansi har støtten fra jobben vært over all forventning. Ifølge han var det til syvende og sist kollegaene hans som klarte å overtale han til å være med.

– Jobben min har vært så støttende. De har egentlig ventet på det hele tiden. Det var de som dyttet meg litt i den retningen. Det er ofte samme type mennesker som er med på «Paradise», og de mente at jeg trengtes som en motvekt der inne, sier Hansi.

Selv om ikke starten på oppholdet på «Paradise Hotel» ble som forventet, angrer ikke Kevin Hansi på deltakelsen.

– Jeg synes deltakelsen min har vært ganske forventet. Jeg kjenner meg selv veldig godt, og vet hvordan jeg reagerer i ulike situasjoner der mange kanskje mister seg selv litt. Jeg er stolt over det jeg har bidratt med der inne og hva deltakelsen har gitt meg. Når jeg kom hjem fikk en slags pågangsmot igjen. Jeg kjente på en veldig takknemlighet for den jobben jeg har, og det livet jeg har i Norge, og kom tilbake på jobb mer motivert enn noen gang, sier Hansi.

Se mer: