LOS ANGELES (Nettavisen): I mars går Kevin Vågenes og resten av «Parterapi»-laget i gang med å skrive manus til sesong tre av den populære serien.

- Da skal vi gå gjennom livene våre, alle vi kjenner, alle datene vi har hatt siden sist og prøve å få noen nye par inn i det, forteller 32-åringen til Nettavisen.

Nordmenn har forelsket seg i serien til Vågenes, og det gjorde Nettavisen kåret ham til Årets navn i 2018. Men det faktum at serien har blitt så populær, fører også til noen utfordringer.

- Man er jo kanskje litt ekstra nervøs nå, fordi det er mange som har likt sesong to. Også har man ikke lyst til å skuffe noen, men folk er så forskjellige, forklarer Vågenes.

Han forteller at det balansegangen er spesielt vanskelig. Mens noen bare vil se mer og mer av én karakter, vil andre helst se noe nytt.

- Så vi skal ha en ordentlig runde på det, og forhåpentligvis kan vi finne en mellomting hvor vi kan komme med ny, fersk energi inn i prosjektet, men samtidig ikke skuffe de som liker de mest populære karakterene, sier komikeren.

På tur med Kygo

Nettavisen møter Kevin Vågenes i forbindelse med «NOW – Norwegian Oscar Weekend». Der var han og Espen Lervaag konferansierer under utdelingen av Greta Nissen-prisen, som i år gikk til Skam-skaper Julie Andem og «Tomb Raider»-regissør Roar Uthaug.

Da hadde Vågenes vært i USA i over en måned, noe som inkluderte en tur Aspen i Colorado med Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, og venner av han.

Komikeren forteller at han møtte Kygo på et juleshow Vågenes gjorde i Bergen.

- Vi har prøvd å møtes noen ganger, men så har vi ikke fått det til. Så kom han på showet og vi ble stående å prate, så sier han at det var en vennegjeng som skulle til Aspen i januar og at jeg kunne henge meg på hvis jeg ville. Og da sa jeg et stort ja til det.

Vågenes har også delt et klipp fra turen med sine nesten hundretusen følgere på Instagram. I den morsomme videoen gir han klar beskjed til sangeren Justin Jesso, som er vokalist på Kygos hit «Stargazing», om hvordan en sang skal synges.

- Det var etter noen gin tonics. Jeg så de at de satt og spilte, og da tenkte jeg: «Nå må jeg gå opp til pianoet og få noe ut av det her», sier Vågenes og ler.

Videoen har nå over 100.000 avspillinger. Vågenes forteller at Justin Jesso tok opptrinnet med et smil, til tross for muligens litt forvirring i starten.

- Jeg vet ikke om han helt skjønte hva som skjedde i begynnelse der, men så tror jeg han ble med på greia. Han er veldig hyggelig og fin fyr, sier Vågenes.

Håper å lykkes i USA

Kevin Vågenes har vært i USA til og fra i to og et halvt år. Han har gått på flere auditions i håp om å fotfeste i skuespillerbransjen her borte.

Det har resultert i en rolle i en episode av TV-serien «Swedish Dicks» der Peter Stormare spiller hovedrollen. Vågenes har imidlertid som mange andre opplevd at det ikke er lett å få roller i USA.

- Det er drittøft. Man begynner liksom helt på nytt, sier 32-åringen til Nettavisen.

Vågenes opplevde også en nedtur på grunn av visumproblemer, noe som ikke er uvanlig for utenlandske håpefulle i USA. Vågenes hadde fått en rolle i NBC-serien «Superstore» som har America Ferrera, best kjent som «Ugly Betty», i hovedrollen.

- Det var veldig gøy. Mamma var her, og vi gikk ut og feiret og sånn. Men så fikk jeg beskjed to dager før innspilling at de måtte trekke tilbudet fordi jeg ikke hadde Green Card, men bare hadde visum. Så det har vært litt opp og ned, skal jeg være ærlig, sier Vågenes

Han er nå er i gang med prosessen for å få Green Card, og gir ikke opp drømmen om å lykkes i USA. Han utelukker ikke at et program som «Parterapi» kunne blitt populært over dammen.

- Det tror jeg. Jeg tror konseptet i seg selv er veldig universelt, og jeg tror parterapi er enda mer vanlig her enn det er i Norge, sier Vågenes.

Han forteller at de jobber med å selge konseptet i utlandet.

- Vi er helt i startfasen, så det er ingen spennende nyheter å melde enda, men det hadde vært veldig gøy.