Realitystjernen Kim Kardashian (41) skapte overskrifter da hun i begynnelsen av mai entret den røde løperen i anledning Met-gallaen ikledd i kjolen som Marilyn Monroe hadde på seg da hun sang bursdagssangen for president John F. Kennedy i mai i 1962. Kjolen ble et av Monroes mest ikoniske antrekk.

Les også: Designeren raser etter dette: – Skulle aldri skjedd

At Kardashian fikk låne kjolen til den ekstravagante motefesten har skapt sterke reaksjoner og flere har vært bekymret for at Kardashians bruk av kjolen kan ha skadet den rent fysisk.

Nå viser det seg at bekymringene ikke nødvendigvis var helt uten grunn.

Revnet stoff og flere krystaller borte

For selv om Kardashian kun poserte for kameraene på den røde løperen, skal kjolen likevel ha blitt skadet, skriver Page Six.

Instagramkontoen @marilynmonroecollection, som skriver at de er den offisielle kontoen til den største private kolleksjonen av Marilyn Monroes eiendeler, deler nemlig en rekke bilder av det som angivelig skal være før- og etterbilder av kjolen.


Bildene viser tegn på at stoffet er revnet og at flere krystaller mangler, spesielt rundt glidelåsen bak.


I kommentarfeltet hagler det inn med kommentarer fra fans som er både sinte, skuffet og lei seg for at kjolen tilsynelatende har blitt skadet på den røde løperen.

«Så trist at dette har skjedd. Jeg kan ikke tro at noen fikk lov til å ha på seg denne spesielle og historiske kjolen» lyder blant annet en av kommentarene.

«Sånn som de tvang den kjolen på henne, var det bare et spørsmål om tid før vi fikk se disse bildene. Det er veldig trist og på ingen måte verdt det etter min mening» skriver en annen.

Andre påpeker også at det var unødvendig at Kardashian fikk bruke den originale kjolen på den røde løperen, når hun like gjerne skulle bytte til en replika senere på kvelden.

«Dette er så skuffende, spesielt siden hun fikk laget en replika. Det var ingen grunn for å prøve å få henne inn i en kjole som ALDRI var ment for hennes kropp» skriver en i kommentarfeltet.

Kim Kardashian har enn så lenge ikke kommentert bildene av kjolen.

I følge Pag Six skal Ripley's Believe It or Not! som er museet kjolen til vanlig står på, ha uttalt etter gallaen at det ikke var en enkel avgjørelse å låne ut kjolen til Kardashian.

– Dette var ingen enkel avgjørelse for Ripley's, men Kim Kardashian har vist den største respekt for denne muligheten og det historiske plagget, sa de i uttalelsen etter gallaen.

På det tidspunktet skal de også ha bemerket at ingen skade hadde skjedd på plagget. Ripley's Believe It or Not! har ikke svart på henvendelser fra Page Six om en kommentar på de nye bildene.

– Det skulle aldri ha skjedd

Som nevnt har flere reagert på at Kardashian fikk bruke kjolen i utgangspunktet, blant annet Bob Mackie (82) – som er mannen bak kjolen.

Les også: Letter på sløret om den uventede romansen: – Jeg var klar for å ha sex

Det var Mackie som i sin tid tegnet den kjolen da han tidlig i karrieren var assistent for designer Jean Louis.

Han reagerte kraftig på at Kardashian fikk bruke den originale kjolen, som ellers står utstilt i et museum i Florida.

– Det skulle aldri ha skjedd, sa designeren klart og tydelig til Entertainment Weekly.

– Marilyn var en gudinne. Den ble laget for henne. Den ble designet for henne. Ingen andre burde blitt sett i den kjolen.

Også Dr. Justine Young, som er professor innen motehistorie ved the Fashion Institute of Technology, har reagert på at Kardashian fikk bruke kjolen.

Hun har overfor People beskrevet Kim Kardashians bruk av kjolen som «uansvarlig og unødvendig»:

– Hun kunne bestilt en kopi som var identisk med originalen. Et slikt ikonisk stykke amerikansk historie bør ikke risikere skade bare for en «ego-boost» og fotomulighet.

Strenge regler for bruk

Kjolen er som nevnt til vanlig å finne på et museum i Florida, nærmere bestemt på Ripley's Believe It or Not! i Orlando. Og det var ikke bare enkelt for henne å få lov til å bruke originalkjolen. Ifølge The Hollywood Reporter fikk hun i første omgang beskjed om at hun kunne bruke en identisk kopi, men etter flere møter fikk hun omsider lov til å bruke originalen. Hun måtte imidlertid følge en rekke regler.

Blant annet var det strengt forbud å tilpasse kjolen til Kardashian på noe som helst vis, og hun fikk kun lov til å ha på seg kjolen da hun ble fotografert på den røde løperen.

Les også: Kim Kardashian ville feste med kongefamilien: – Ble avvist i døra

Overfor The Hollywood Reporter kunne Ripley's-sjef John Corcoran fortelle at de fikk flere klager etter at Kim Kardashian brukte kjolen, nettopp på grunn av det både Mackie og Young har påpekt. Han mener derimot at de tok alle forhåndsregler og sikret at alt gikk smertefritt for seg.

– Prioriteten vår var alltid å beskytte kjolens integritet. Men vi så også på dette som en mulighet til å nå en yngre generasjon og dele et historisk moteøyeblikk, sier han, og forsikrer om at de hadde representanter fra museet til stede under hele Met-seansen for å sikre at alt gikk riktig for seg.