Etter en merkelig tale hvor artisten og forretningsmannen Kanye West lanserte seg selv som presidentkandidat, har det versert spekulasjoner rundt Wests mentale helse.

West fortalte i talen at han og kona Kim Karadashian hadde vurdert å abortere deres eldste datter ved navn North.

Les mer: Twitter-kontoene til kjendiser og milliardærer rammet i omfattende angrep

Dette skal ifølge flere aviser ha blitt tatt meget ille opp hos Kardashian-familien. I etterkant har Kanye West lagt ut flere meldinger på Twitter om hvordan kona hadde forsøkt å få han fengslet. West har i etterkant slettet tweetsene.

Nå har imidlertid Kim Kardashian sendt ut en uttalelse om Wests mentale helse.

– Som mange av dere vet, er Kanye bipolar. Alle som har dette, eller en nærstående som lider av det, vet at det det utrolig komplisert og smertefullt å forstå, sier Kardashian.

Les også: Kanye West trekker seg fra presidentvalget

– Jeg har aldri snakket offentlig om hvordan dette har gått inn på oss her hjemme, fordi jeg er beskyttende overfor mine barn, og Kanyes rett til privatliv.

– Men i dag føler jeg at jeg bør kommentere rundt fordommene og misforståelse rundt mental helse.

Kardashian beskriver hvordan det er vanskelig for en familie å gjøre mye for en voksen person som er i en slik situasjon.

– De som forstår mentale helseproblemer vet at en familie er maktesløs med mindre personen ikke er myndig. Folk som er utenfor og ikke forstår, kan være forhåndsdømmende og ikke forstå at personen selv må ønske og engasjere seg i prosessen med å få seg hjelp.

Les også: Superstjernen har fått nok: Støtter ikke lenger Trump

Hun kom også med godord om den verdenskjente artisten.

– Han er genial men en komplisert person, som på toppen av presset med å være en artist og svart mann, som har opplevd den smertefulle opplevelsen å miste sin mor, må håndtere presset og isolasjonen som kommer som følge av hans bipolare lidelse.