Den første uken på luksusresortet Playa Nix i Mexico er snart overstått for «Paradise»-gjengen, og onsdag er det duket for sesongens aller første parseremoni.

I år er det er ingen kjære mor i den eksotiske reality-boblen, og for deltakerne ble spillet raskt satt i gang og allianser ble dannet. Allerede i onsdagens episode er det på tide at den første deltakeren må pakke kofferten og forlate «Paradise».

Les også: Mensa medlem, TikTok-stjerne og tidligere norgesmester: Dette er de nye «Paradise»-deltakerne

I parseremonien er det kun fem av deltakerne som er sikret en trygg plass til neste uke med hver sin sitteplass. Det betyr at de resterende seks deltakerne må basere seg på tilliten med partnerne de akkurat har møtt, og håpe at de står trygt bak dem.

Men det er én som ikke lykkes å bli reddet, og den første som må fortalte realityprogrammet er Kimberly Dahle (23).

Hindret av sykdommen

Til Nettavisen legger hun ikke skjul på at det er kjipt å være den første som ryker, og hennes kortvarige opphold ble ikke slik hun hadde håpet.

– Jeg fikk ikke gjort det jeg ville gjøre, jeg skulle ønske jeg fikk oppleve mer, sier 23-åringen.

Men det skulle vise seg at Dahles opphold på «Paradise» ble langt mer dramatisk enn hun hadde forestilt seg. Kort tid etter hun kom til Mexico ble hun slått ut av både influensa og halsbetennelse, og 23-åringens siste dager i paradis ble derfor preget av sykdom. Det skal ha ødelagt hennes sjanser i realityprogrammet, ifølge Dahle.

– Jeg følte at timingen var dårlig. Hvis jeg hadde vært frisk fra dag én så hadde utfallet vært noe helt annet, sier hun til Nettavisen.

Les også: «Paradise»-Kimberly skjulte legningen sin: – Jeg var redd

Hun fikk legetilsyn daglig, i tillegg til smertestillende og antibiotika. Selv om Dahle var takknemlig for all hjelpen hun fikk, opplevde hun å bli demotivert ettersom produksjonen måtte gripe inn og ta henne midlertidig ut av spillet for å sørge for at hun fikk tilstrekkelig legehjelp.

Det førte til at Dahle fikk mindre tid til å spille spillet, og 23-åringen fra Molde følte hun sto i fare for å ryke ut.

– Jeg fikk aldri med meg ting som skjedde der inne, fordi jeg alltid var på legesjekk. Det var litt kjipt.

Kun timer før den intense parseremonien fant sted ville ikke Dahle tilbringe de siste timene som sengeliggende eller hos legen. Selv om produksjonen oppfordret til legebesøk, var ikke 23-åringen interessert i det. Hun røper at det var like før produksjonen nektet Dahle å delta på seremonien.

Overrasket over partneren sin

Dahles partner inne på «Paradise», Eléah Sophie Winther (22), var bekymret over helsetilstanden til 23-åringen. Selv om hun ikke ville se sin partner forlate huset var hun lettet over at hun fikk medisinsk hjelp. Men det var ikke alltid Dahle tok imot hjelpen.

– Jeg trodde helt ærlig at hun kom til å bli sendt hjem av produksjonen fordi hun var såpass syk. Hun nektet å dra til legen fordi hun var redd for å bli sendt hjem og hun spiste ikke, forteller Winther til Nettavisen.


At nettopp de to ble partnere på «Paradise» virket tilfeldig, men for jente-paret ble det en slags gjenforening. De har nemlig felles bekjente, og visste om hverandre fra før av. Derfor var det ekstra leit for 22-åringen å se Dahle i den tilstanden.

– Jeg vet hvor livlig og lykkelig hun er, og hvor god stemning hun egentlig sprer. Men når hun var såpass syk der inne så fikk hun dessverre ikke vist det, sier bergenseren.

Til tross for bekjentskapet mellom de to ble Dahle likevel overrasket over hvordan Winther var som spiller. Hun synes det var utfordrende å vite akkurat hvor hun hadde partneren sin til enhver tid.

– Jeg fikk litt sjokk, hun var en stor spiller fra dag én. Før innsjekk sa Eléah at hun skulle spille rolig og smart, men hun gikk hardt ut med en gang, sier 23-åringen og legger til at det fort ble taktikk-snakk blant deltakerne inne på «Paradise».

– Jeg tar ingenting personlig, det er et spill. Jeg er voksen nok til å gå videre.

Les også: TIX taper millioner på «Paradise»-rollen

Det kan Winther kjenne seg selv igjen i. Overfor Nettavisen forteller bergenseren at hennes strategi var å holde seg rolig i starten, men det tok ikke lang tid før hun vikte fra planen sin.

Selv om hun var partneren til Dahle mener Winther at hun ikke påvirket avgjørelsen om å sende 23-åringen ut først, og at det var sykdommen framfor taktiske grunner som førte til at jenta fra Molde ble førstemann til å sjekke ut av «Paradise».

– Jeg skulle bare spilt med

I forkant av innsjekkingen i paradiset, holdt Dahle på en hemmelighet som hun ikke avslørte overfor meddeltakerne før etter innspillingen.

Da hun gikk på videregående skole var det populært blant skoleelevene å gjennomføre Mensas IQ-test. Dahle beskriver hennes 16-år gamle jeg som et pliktoppfyllende, skoleflink englebarn, og derfor kom det ikke helt overraskende på da hun fikk vite at IQ-en hennes er 133.

Kimberly Dahle fulgte ikke alle instruksene under IQ-testen - se hva det var i videoen under:

Hun valgte bevisst å holde fred om sin usedvanlige IQ inne på «Paradise», i fare for at de andre deltakerne ville se på henne som en trussel og spille henne ut først.

– Det startet ganske greit, jeg sa ingenting om det. Men jeg måtte holde tilbake, jeg tok meg selv i å si ting jeg ikke burde ha sagt, jeg skulle bare spilt med.

Les også: Tar ned sexfokus: – Viktig at «Paradise» er et trygt sted å være

Dahle mener at sykdommen var hovedgrunnen for at hun røk, og ikke nødvendigvis intelligensen hennes.

– Men det ser jo litt dumt ut når den «smarteste» ryker først, innrømmer 23-åringen.

Selv om realitydeltakelsen ble kortere enn forventet føler hun seg ikke helt ferdig med «Paradise» helt ennå, og hun er sikker i sin sak på å gjøre et comeback.

– Dette er ikke siste gangen dere ser meg på TV, sier Dahle.