Gå til sidens hovedinnhold

Kine Olsen Vedelden er lei av å omtales som Drillos datter

Det store intervjuet:

Den tidligere cheerleaderen slo hjul på fotballbanen som lita, og var tidlig klar på at hun ikke ville følge i pappa Drillos fotspor. Møt henne i «Det store intervjuet».

Hun er bare 24 år, men allerede pensjonert toppidrettsutøver. Nå er hun inne i sitt tredje år på jusstudiene i Oslo, og er aktuell med «Mesternes mester» på NRK. I episode fire røk hun imidlertid ut av konkurransen.

Selv om hun ikke nådde så langt i den tiende sesongen av det populære programmet, fikk hun likevel noe ut av deltakelsen. Oslo-jenta fant nemlig kjærligheten med tidligere skihopper Tom Hilde (31), som også deltar i Mesternes mester denne sesongen.

- Vi ble kjærester tredje september, og har det veldig fint sammen. Men vi sees mest bare på kveldene da, siden jeg sitter lenge på skolen og han jobber mye, sier hun til Nettavisen.

LES OGSÅ: Kine Olsen Vedelden og Tom Hilde er kjærester

- Både kjæreste og mamma

Det var Mesternes mester-deltaker og tidligere fotballspiller Ole Martin Årst som, ifølge Kine, først sa at hun og Tom passer godt sammen.

Kommentaren gikk fra spøk til alvor godt ut i innspillingen av programmet, men det var først etter innspillingen de ble sammen.

- Jeg har alltid ønsket meg en kjæreste som er atletisk og skikkelig tøff. Og sånn er Tom. Han hopper ned fra høye ting og er en skikkelig barnslig gutt, men han er tøff, da. Jeg er veldig sjarmert av han, sier hun.

Selv om han er en tøff type, er det Kine som har tatt kontrollen i forholdet.

- Jeg lager matpakke til Tom, og har oversikt over begge sine kalendere. Han har ikke kontroll selv, så da har jeg på en måte tatt over og det tror jeg han trives med. Jeg er både kjæreste og mamma på en gang føler jeg, forteller hun.

- Har dere planer om å bli samboere?

- Ikke ennå, svarer Kine.

Satset for fullt

Kine har alltid visst hva hun vil ha, og satset for fullt på det - både i kjærligheten og karrieremessig. Da hun var lita, spilte hun 7-er fotball med jentene i klassen, men interessen var laber. Til tross for at hun har selveste Egil «Drillo» Olsen som pappa.

- Jeg tror mamma og pappa tidlig skjønte at jeg hørte hjemme en annen plass. Jeg hadde drevet med barneturn, og ble etter hvert interessert i cheerleading etter å ha sett flere videoer på YouTube, forteller hun.

LES OGSÅ: Slik gjør NRK «Mesternes mester» vanskeligere for årets deltakere

Hun syntes det virket kult, samtidig som hun så verdien av å være med på en lagsport og få nye venner.

- Jeg var også veldig fascinert av at idrettsutøverne brukte fine drakter, sminket seg og fikset hår og sånn. Interessen for cheerleading var en kombinasjon av alt, sier hun, som raskt skjønte at dette var noe hun ville satse på.

Sammen med den norske klubben Viqueens vant hun etter hvert NM, EM og VM i seniorklassen. Som 19-åring flyttet hun til Los Angeles og var cheerleader på fulltid i to år, og vant både sølv og bronse i VM med sitt amerikanske lag.

- Vet ikke om det var pappas interesse

Selv om hun valgte en helt annen idrett enn det foreldrene kanskje så for seg, har hun fått mye støtte hjemmefra.

- Det var nok litt uvant i starten, men det tok ikke lang tid før de skjønte hva cheerleading går ut på og at jeg virkelig likte dette, forteller hun.

At hun valgte å gå sin egen vei, nedprioritere ungdomsskolen og satse på idretten sin, er det nærmeste Kine kommer et ungdomsopprør mot foreldrene, mener hun.

- Jeg har aldri stjålet øl fra skapet til mamma og pappa eller blitt hentet full på bensinstasjonen som 17-åring. Min lille utagerende greie er at jeg ikke skal kunne noe om geografi og ikke spille fotball, så det kunne jo vært verre, sier hun og ler.

- Er du lei av å omtales som Drillos datter?

- Ja! Skikkelig. Jeg vil omtales som Kine Olsen, sier hun.

Likevel har hun ikke sluppet helt unna pappas store interesse for geografi.

- Da jeg var 10 år lærte jeg alle hovedstedene i Europa. Jeg husker ikke om det var i pappas interesse og jeg derfor måtte, eller om det var i forkant av en skoleprøve. Men jeg tror fortsatt jeg kan dem, forteller hun.

- Bra partytriks

Det er ikke bare geografikunnskap hun fortsatt kan skilte med. For til tross for at hun har lagt idrettskarrieren på hylla, glemmer hun ikke gamle kunster så lett.

- Jeg håper jeg aldri slutter å klare stillestående baklengs salto. Det kan jeg ta nesten hvor som helst og når som helst, sier hun og legger til:

- Det er et bra partytriks, så det er kjekt å kunne.

Hun gruer seg til den dagen hun ikke klarer å hoppe opp og slå seg rundt for å imponere venner, kjæresten og andre hun møter på sin vei.

Foreløpig er hun godt trent, og drar innom en cheerleader-hall i ny og ne for å øve på triks. Som tidligere base, som var hennes rolle på cheerleading-laget, er hun veldig sterk.

Lei av fordommer

Til tross for at det finnes flere norske cheerleading-lag, møter utøverne mange fordommer.

- Mange forveksler cheerleadere med duskedamer, og da jeg var yngre var jeg veldig opptatt av å vise hva idretten min faktisk går ut på. Som voksen gidder jeg ikke, men jeg blir glad om deltakelsen min i Mesternes mester gjør at noen jenter i dag slipper å ta den kampen, forklarer hun.

Oslojenta trente skikkelig hardt før deltakelsen i NRK-programmet, og synes det var leit at hun gikk ut før hun fikk vist hva hun var god for.

- Jeg har skikkelig god kondisjon, men det følte jeg ikke at jeg fikk vist. Samtidig er jeg veldig allsidig, har ganske god koordinasjon og er sterk fordi jeg har drevet med cheerleading, sier hun.

- Statiske øvelser var straff

Selv om 24-åringen ikke føler hun fikk vist alt hun er god for, fikk hun i alle fall bevist at hun er god i statiske øvelser. I den andre episoden av Mesternes mester måtte deltakerne blant annet sitte i den fryktede «90-graderen».

- Jeg fryktet ikke den øvelsen slik de andre gjorde. Da jeg trente cheerleading i USA ble statiske øvelser brukt som straff hvis noen på laget kom for sent for eksempel, forteller hun.

LES OGSÅ: Bettingselskap tror Lars Berger vinner «Mesternes Mester»

Hun forteller at de aldri visste hvor lenge de måtte ligge planken eller stå på hodet når de ble straffet. Denne erfaringen tok Kine med seg inn i Mesternes mester, og gjorde at hun klarte å presse seg ekstra under 90-grader-konkurransen. Den godt trente jenta endte som nummer to, like bak Karoline Dyhre Breivang.

I episode fire, ble det derimot vanskeligere. Hun trekker spesielt frem en av øvelsene som spesielt utfordrende:

- Hoderegningen synes jeg var skikkelig fæl. Det er et enkelt regnestykke, men det var kø, masse kameraer og Dag Erik Pedersen sto der, og da går det bare sånn passe når du skal regne raskt, sier hun.

Kan ikke både trene og lese i eksamenstiden

At Kine er tidenes yngste Mesternes mester-deltaker er ikke så merkelig som mange tror. Det er nemlig ikke så uvanlig å være så 24 år gammel og pensjonert cheerleader.

- Du kan ikke bygge opp en lengre karriere innen denne idretten, fordi det er vanskelig å opprettholde fysikken som kreves når du blir eldre, forklarer hun.

Nettopp derfor føltes det også naturlig å gi seg da hun gjorde det, for å gå rett til skolebenken og seks års jusstudier. Kine leser åtte til tolv timer om dagen, og gir full gass på studiet. Trening tar hun derimot litt som det passer henne.

- Jeg er så uenig i at man kan få energi av å kombinere trening og skole. Hvis jeg gjør både og blir jeg helt dø i kroppen. I eksamensperioden trener jeg ikke, for da holder det mer enn nok å lese, sier hun.

Se videoen nedenfor for å se Kine vise fram sine ferdigheter som base fra karrieren som cheerleader:

Ble voksen i USA

Kine trener kanskje ikke så mye nå, men har trent hardt i mange år tidligere. Idretten gikk fra å være en fritidsaktivitet til å bli livsstilen hennes i de årene hun var aktiv på toppnivå.

- I stedet for løkkefotball dro jeg og venninnene mine fra cheerleadingen til Frognerparken for å gjøre noen triks i tillegg til at vi trente ekstra både før og etter organiserte treninger, sier hun.

All treningen hjalp, og Kine flyttet til USA for utøve idretten sin på et amerikansk topplag.

- Jeg ble tvunget til å bli voksen. Hvis for eksempel oppvaskmaskinen ikke fungerte, måtte jeg finne ut av det selv, sier hun, og avslutter:

- Så hvis du kjente meg før jeg var i USA og ikke etterpå, så kjenner du meg egentlig ikke.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken