*Nettavisen* Livsstil.

Kirk Douglas er død

En av Hollywoods største skuespillere, Kirk Douglas, er død i en alder av 103, opplyser familien.

06.02.20 09:03

LOS ANGELES (Nettavisen/NTB): Skuespilleren Kirk Douglas døde onsdag. Han ble 103 år gammel. Douglas medvirket i en rekke Hollywood-filmer i løpet av sin lange karriere.

Han er kanskje mest kjent for tittelrollen som opprørsk slave i «Spartacus». Han spilte også tungtvannssabotør i «Heltene fra Telemark». Totalt er det oppgitt at han har spilt 95 roller på film og TV gjennom en lang karriere, den siste i 2008.

Han er blant annet kjent for sin rolle i storfilmen «Spartacus». Kirk Douglas er også kjent for å være far til Michael, som også ble en Hollywood-stjerne. Han spilte også tungtvannssabotør i «Heltene fra Telemark». Kirk Douglas er også kjent for å være far til Michael Douglas, som også ble en stor Hollywood-stjerne.

Les også: Disse Oscar-nominerte filmene kan du se nå

- Det er med enorm sorg at jeg og brødrene mine kunngjør at Kirk Douglas forlot oss i dag i en alder av 103, skriver sønnen på Instagram onsdag

Klikk på bildet for å forstørre. Sønn Michael Douglas og far Kirk Douglas

FAR OG SØNN: Arkvifoto. Sønn Michael Douglas (venstre) og far Kirk Douglas ankommer Vanity Fairs oscarfest i Hollywood i 2012. Foto: (AP / NTB scanpix)

- For verden var han en legende, en skuespiller fra spillefilmens gullalder som levde langt inn i sine gyldne år, en humanitær mann som med sin forpliktelse til rettferdiget og sakene han trodde på satte en standard for å oss alle tilstrebe. Men for meg og brødrene mine, Joel og Peter, var han bare pappa. For Cathrine, en vidunderlig svigerfar. For hans barne- og olderfar, deres kjærlige bestefar. Og for hans kone Anne, en fantastisk ektemann.

Les også: Prisdryss til norske filmer på filmfestival i Göteborg

I løpet av den lange karrieren fikk Kirk Douglas en rekke priser. I 1996 fikk han en egen hederspris under Oscar-utdelingen, og til tross for at han ble rammet av slag og mistet taleevnen noen måneder tidligere, hadde han klart å trene seg opp og kunne holde en kort takketale. Tidligere hadde han blitt nominert tre ganger til prisen for beste hovedrolle.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag