Tirsdag tok «hele» Norge farvel med komiker og samfunnsdebattant Shabana Rehman. Hun sovnet stille inn med sine nærmeste rundt seg 29. desember, 46 år gammel.

Rehman etterlot seg en stor familie og kjæresten, Petter Simonsen. Han har siden Rehmans bortgang valgt å sørge i stillhet, men tar seg tirsdag tid til noen ord med Nettavisen.

Og det er ingen tvil om at de siste ukene har vært tøffe.

– Det har vært en krevende og sorgtung periode siden kjære Shabana sovnet inn, og jeg har vært på gården og jobbet med dyrene i stillhet, sier han, og legger til at han etter begravelsen nå sitter igjen med en følelse av takknemlighet.

– Det er selvsagt et stort savn og en sorg, men grunnfølelsen i dag er veldig stor takknemlighet.

Se Nettavisen-redaktør Erik Stephansens tale fra seremonien:

Kjærlighet ved første blikk

Simonsen, som er artist, er godt vant med å opptre i begravelser. Men å synge i Rehmans begravelse, gikk ikke.

– Det er første gang i mitt liv at jeg ikke har orket det. Jeg takket nei til å synge i min kjæres begravelse. Jeg trenger å sørge i stillhet, og det kommer jeg også til å gjøre fremover.

I stedet sendte han en blomsterhilsen med budskapet «evig din», og skal opptre under den private minnestunden.

Simonsen beskriver det som kjærlighet ved første blikk da han for første gang møtte Rehman under en konsert i Kulturkirken Jakob i hovedstaden, sent i november 2021.

– Hun kom bort til meg etter konserten og sa at hun så meg. Og det tror jeg var en unik egenskap Shabana hadde. Hun så mennesker, fikk dem til å føle seg komfortabel. Og hun fikk mennesker til å slappe av – til å trives og blomstre, sier han.

Og det er også dette minnet han vil huske best.

– Måten hun så meg inn i øynene på ... De skinnende, levende, glitrende øynene av intelligens, innsikt, energi, karisma og forståelse. Det var kjærlighet ved første blikk. Og siden var vi fullstendig fortapt i hverandre, minnes han.

– Shabana lever rundt meg

Simonsen forteller til Nettavisen at både han og Shabana Rehman var klar over at døden kunne være et alternativ da hun ble gitt den nedslående kreftbeskjeden i januar 2022.

Men de valgte å ikke fokusere på det.

– Vi var jo realister oppi det hele, og visste at dette kunne være et endepunkt, men vi holdt alltid håpet veldig høyt. Vi snakket ikke om døden. Vi snakket om livet, og det livet vi ønsket å leve videre sammen, forteller Rehmans kjæreste.

– Og til tross for sine helsemessige utfordringer, ga Shabana meg mitt lykkeligste og beste år noen gang. Hun overøste meg med kjærlighet, og det vil jeg aldri glemme. Det er det største jeg har opplevd i livet, den ubetingede kjærligheten.

Simonsen legger ikke skjul på at livet uten Rehman blir vanskelig, men han er innstilt på å gjøre det beste ut av det.

– Shabana lever rundt meg, og vi skal fortsette hennes arbeid på vår måte. Jeg har jo mine prosjekter, og vi hadde en del felles. Og vi skal fortsette med det arbeidet, deler Simonsen.