Høstens sesong av «Farmen» er godt i gang og deltakerne avslutter i søndagens episode sin tredje uke på gården. Men når det går mot slutten av uken, går det også mot slutten på eventyret for en av deltakerne når det søndag er duket for nok en tvekamp.

I søndagens episode var det duket for sesongens tredje tvekamp, hvor førstekjempe Kjell Strand (55) valgte amerikaneren Robert Michael Scott (53) til sin motstander.

Strand har tydelig vist sin misnøye med amerikaneren gjennom oppholdet, og har ved flere anledninger foran kamera gått hardt ut mot amerikanerens arbeidsinnsats inne på gården.

Les også: «Farmen»-Rob fikk så busta føk. Nå har han laget en ny plan

Overrasket over motstanderens ferdigheter

Som andrekjempe er det Scott som får velge grenen de to skulle kjempe i, og valget falt til slutt på øksekast. Selv om det var en meget selvsikker Strand som trodde han skulle vinne tvekampen, imponerte imidlertid amerikaneren med sine kast og danket ut sin motmann allerede før han hadde fått kastet sitt siste kast.

– Jeg tapte for en mye bedre motstander i den tvekampen. Han var en jævel til å kaste øks, det skal han ha. Jeg var jo ferdig etter to kast, jeg visste at dette var over, sier Strand til Nettavisen.

Les også: Sulekha Geele ute av «Farmen» etter en amper uke på gården: - Jeg mistet fokus

Strand er åpen til Nettavisen om at han synes det var svært bittert at det var nettopp Scott som skulle bli hans overmann i søndagens tvekamp. De to etablerte nemlig alt annet enn vennskap inne på gården.

– Jeg syntes det er helt på trynet for å si det rett ut. Jeg skjemmes av å bli slått ut av Rob. Men igjen, han var en ekstremt god øksekaster og jeg kunne ikke gjort noe annerledes. Men jeg er flau over at det er han som slo meg ut, sier Strand.

Amper stemning

Som nevnt utviklet ikke de to en særlig god relasjon inne på gården, og allerede før tvekampen var i gang var det en svært amper stemning mellom Strand og Scott.

I følge Strand bunnet det hele i at de to er svært forskjellige, og at han og Scot ikke hadde noen form for kjemi inne på gården.

– Rob og jeg har totalt mangel på kjemi. Jeg syntes at han både under oppholdet, og litt i ettertid, at han er en klovn. Væremåten hans er totalt ulik min, og jeg syntes rett og slett han er litt ufordragelig.

Strand sier til Nettavisen at han syntes det er synd at årets «Farmen» har hatt mer fokus på at «karakterer» skal få vise seg mest mulig fram, og ikke nødvendigvis kampen for tilværelsen.

– For mange handlet det om å vise seg mest mulig fram, skape seg mest mulig og gjøre seg mest mulig til for å skape mye blest over egen person for at de skal få følgere her og der og ikke interesse av gårdsdrift, hardt arbeid og hvordan de levde i 1921. For meg handler «Farmen» om hardt arbeid og å oppleve hvordan det var å leve i 1921.

Les også: «Farmen»-Tonje ble innlagt på sykehus etter «Farmen»-opphold

Scott bekrefter til Nettavisen at stemningen mellom han og Strand ikke var spesielt god, og at mye endret seg den siste uken før de to skulle ut i kamp.

– Jeg og Kjell «vibet» ikke sammen, jeg tenkte det var greit for da kunne vi gå hver vår vei. Men jeg har alltid behandlet han med respekt. Jeg har kanskje tullet litt innimellom, men ingenting har vært vondt ment, sier Scott.

Han understreker også at han er klar over at Strand har mye å si om han, men at han mest syntes synd på Strand.

– «Everybody goes trough shit», sier Scott.

Tar til tårene etter nederlaget

Men selv om Strand ble slått ut av «Farmen» i kveldens episode, får han den gledelige beskjeden fra programleder Mads Hansen om at eventyret ikke nødvendigvis er over.

For han skal, som resten av de utslåtte deltakerne, rett på «Torpet» og få muligheten til å kjempe seg tilbake på gården.

Kameraene fanger om det som kan se ut til å være en rørt Strand som får beskjeden fra programlederen at eventyret ikke trenger å ta slutt allerede etter tre uker inne på gården, men til Nettavisen forteller han at i virkeligheten var det noe helt annet som tok over følelsene hans.

– Jeg ble ikke rørt, men jeg detter heller totalt sammen. Det var et ekstremt stort nederlag for meg å bli slått ut av «klovnen». Det var ikke sånn det skulle være. Det var feil mann som reiste ut, sier han til Nettavisen.