Gå til sidens hovedinnhold

Kjendisene i gledesrus før «Mamma Mia»-premiere: - Endelig skjer det noe!

Et stjernespekket lag med kjendiser var samlet på Folketeateret i Oslo.

FOLKETEATERET (Nettavisen/Avisa Oslo): Musikalen «Mamma Mia» har begeistret publikum over hele verden i en årrekke. I over 20 år har man kombinert 22 av ABBAs største hitlåter med en fortelling om kjærlighet, vennskap og familie.

Se video øverst: Kom med klart stikk om sin tidligere kollega: - Det kommer ikke til å gå bra

Det er musikkartisten Ulrikke Brandstorp som spiller hovedrollekarakten Sophie, og ellers på den stjernespekkede rollelisten finner vi navn som Karoline Krüger, Kåre Conradi, Thomas Numme og Ingar Helge Gimle. Og på gjestelisten finner vi et stort kobbel med A-kjendiser, alt ifra musikkartister til skuespillere og andre TV-personligheter.

Har savnet kulturliv

Akkurat som resten av folket, spesielt i Oslo som var stengt ned svært lenge, så er kjendisene i gledesrus over at man faktisk kan gå på teater og nyte kulturforestillinger igjen.

- Kjempegøy, endelig skjer det noe! Jeg gleder meg, sa skuespiller Mari Maurstad.

Skuespiller Lisa Stokke Jolly spilte selv hovedrollekarakteren Sophie for over 20 år siden, og hun hadde en klar melding om hva hun tror Brandstorp vil levere i kveld.

- Ulrikke er helt fantastisk og så flink! Dette kommer hun til å få til. Jeg ser frem til showet, sa Stokke Jolly.

«Skal vi danse»-deltager Siri N. Avlesen-Østli kom rett fra dansetrening sammen med dansepartner Tarjei Svalastog.

- Vi gleder oss til dette, jeg gleder meg nesten mer til det her enn «Skal vi danse» på lørdag, men jeg har øvd mye med Tarjei, sa hun.

Elisabeth «Bettan» Andreassen fleipet om at hun selv kunne ha tenkt seg å være med i en musikal.

- Jeg måtte jo ha spilt meg selv i musikalen «Bettan», sa den folkekjære artisten som var i storhumør og til og med tok en «Mamma Mia»-tralt.

Lite stikk til kompisen

Harald Rønneberg så frem til først og fremst en ting i kveld. Å finne ut av om Thomas Numme virkelig kan danse.

- Jeg har gledet meg i nesten ett år for å se «Nummis» på scenen. Jeg gleder meg jo mest til å se dansekoreografien da. Den kommer nok ikke til å gå bra, sa en humrende Rønneberg om sin kompis og tidligere medprogramleder i «Senkveld».

- Ønsket du selv å være med i forestillingen?

- Jeg har såpass selvinnsikt at jeg trenger ikke å tro at jeg blir castet til «Mamma Mia», svarte Rønneberg.

Maria Mena var også på den røde løperen med kjæresten.

- Jeg håper jo at koronapass fungerer da, siden jeg selv skal på turné snart. Og jeg gleder meg til forestillingen i kveld, sa artisten.

Andre kjendiser som også var til stede på premieren, var blant annet Katrine Moholt, Lilli Bendriss, Erlend Elias og Aurora Gude. Se intervjuene med dem nedenfor her:

Unntak fra karantenebestemmelsene

Forestillingen har også fått karanteneunntak fra helse- og omsorgsdepartementet, noe som har gjort det mulig for rollebesetningen å øve over en lengre tid, til tross for at Oslo var koronanedstengt i mange måneder inntil slutten av mai.

Nettavisen og Avisa Oslo er på plass for å møte kjendisene på rød løper, før de går skal inn i teatersalen og få med seg premiereforestillingen av «Mamma Mia».

- Det er fantastisk at det er lov å gjøre noe hyggelig igjen. Jeg har gjort en del likevel det siste året, sa skuespiller Henriette Steenstrup på den røde løperen.