I denne ukens episode av Nettavisen-serien «Kjendisvinen», der Nettavisens vinekspert Kjell-Gabriel Hendrichs inviterer et knippe kjendiser for å snakke om nettopp vin, er det Trang Fødsel-vokalist Hans Petter Aaserud (50) som er gjest.

Aaserud er for de fleste kjent for låter som «Drømmedame», «Kursiv» og «Livet er helt ålreit», men det kanskje ikke så mange vet er at artisten også har en god dose vin-kunnskap.

Les mer om «Kjendisvinen»-serien her.

Denne interessen startet allerede som 18-åring, da Hans Petter Aaserud og kameratgjengen startet en vinklubb hjemme på Bjørkelangen – der han kommer fra. Med årene gikk det derimot mest i musikk for 50-åringen, før han for et par år siden bestemte seg for å gjenoppta interessen for vin.

Sommeren 2020 startet Trang Fødsel-vokalisten sin egen vinbar i Asker, og i fjor tok Aaserud også sommelierutdanning. Hør mer i videoen helt øverst i saken!

Se alle de tidligere episodene av «Kjendisvinen» under:

Den blide rogalendingen Hanne Sørvaag deler noe du kanskje ikke visste om vin i dagens episode av «Kjendisvinen». (Se flere episoder i serien ved å klikke på «Kjendisvinen»-lenken over videoen)

Komiker Jonas Rønning får en vin med kongelig preg av vinekspert Kjell-Gabriel Hendrichs. Det fører til gode parodier. (PS! Trykk på «Kjendisvinen» rett over videovinduet for å se de andre episodene)

Kristoffer Tømmerbakke, også kjent som Kriss i Erik og Kriss, bruker sin kunnskap fra vin-utdanningen hans i dagens episode. (PS! Trykk på «Kjendisvinen» rett over videovinduet for å se de andre episodene)

Hockey- og TV-profilen ble interessert i vin som 19-åring, og siden har interessen bare økt: - Fruen tror jeg har gått helt av skaftet! (PS! Trykk på «Kjendisvinen» rett over videovinduet for å se de andre episodene)

Den tidligere alpinisten drakk opp bryllupsvinen som skulle spares i flere år. Da ble ikke kona særlig fornøyd. (PS! Trykk på «Kjendisvinen» rett over videovinduet for å se de andre episodene)

Trine Lise Olsen får seg en overraskelse når vineksperten forteller henne en hemmelighet om favorittvinen hennes. (PS! Trykk på «Kjendisvinen» rett over videovinduet for å se de andre episodene)