Det har mildt sagt stormet inne på «Farmen kjendis»-gården den siste uken, og for å sette kronen på verket blir stemningen enda mer amper i søndagens episode da en sabotasje gjør at ukesoppdraget ikke bli gjennomført.

Les også: Niklas Baarli pinlig berørt etter voldsomt tv-raseri: – Helt utrolig barnslig

Etter at Øyunn Krogh (26) brøt en langvarig avtale inne på gården, og valgte Heine Totland (51) som førstekjempe, har det den siste uken blitt hyppig diskutert blant mennene inne på gården om det skal gjennomføre en sabotasje eller ei.

Søndag kveld sitter imidlertid samtlige tyst rundt bordet, og er sjokkert over hva som har skjedd med ukesoppdraget da Krogh meddeler at en sabotasje har funnet sted. Ingen tør å stå frem, og flere begynner å anklage hverandre og kaster skyldspørsmål.

– Jeg føler at vi har gått fra å være med på «Sesam stasjon» til «Fluenes herre» på ett døgn. Vi hadde harmoni og nå er det veldig mye som er blitt ødelagt i løpet av de siste 24 timene, sier en svært skuffet Vebjørn Selbekk (52) i søndagens episode.

Også Kjersti Grini (50) reagerte sterkt på hendelsen i episoden, men har i dag en større forståelse for sabotasjen.

– Det var ingen som innrømmet noe. Så det ble veldig kleint. Du vil jo ikke anklage noen uten å vite, men jeg må innrømme at i mitt hodet så var det bare en mann som hadde baller og anledning til å gjøre noe sånt, og det var Isak, sier Kjersti Grini til Nettavisen og begrunner det med at Isak Dreyer (28) var en svært taktisk spiller.

– Følte meg inkriminert

Kjersti Grini skulle imidlertid vise seg å ha rett. På førstekjempehytta senere på kvelden innrømmer Isak Dreyer overfor Heine Totland, som inviterte Dreyer på besøk dagen før tvekampen, at det var han som hadde stått bak sabotasjen.

Les også: Pakker sakene sine og raser etter «Farmen»-valg: – Fikk ikke med meg hva som egentlig foregikk

– Nei, jeg ble overhodet ikke overrasket. Jeg følte mer på det at jeg hadde fått et skup. Jeg inviterte Isak over for å få vite hva som egentlig hadde skjedd, for jeg følte meg oppriktig inkriminert da jeg satt rundt bordet. Øyunn ble på mange måter lurt av Sophie til å tro at jeg hadde slike planer, sier Totland til Nettavisen.

Totland synes det var kjipt å sitte med en følelse av at andre trodde at han stod bak noe han ikke hadde gjort. Ifølge 51-åringen ville han aldri ha sabotert et ukesoppdrag da det er viktig for han å gjøre en god jobb hele tiden.

– Men for Isak var det en annen ting. Han ville vinne «Farmen». Det var hans primære mål. Han følte seg lurt av Øyunn og tok igjen ved å sabotere ukesoppdraget hennes. At han gjorde det bryr jeg meg ikke noe om, for fra mitt perspektiv synes jeg ikke Øyunn fortjente den kniven. Men jeg ville aldri gjort det selv, sier Totland og mener samtidig at det blir feil å snakke om moral i et konsept som «Farmen» der alt av beslutninger handler om et spill.

Støtter sabotasjen

Kjerst Grini ler av å tenke tilbake på hendelsen inne på gården, og mener også at reaksjonene ble tatt ut av proposjoner.

Les også: Sophie Elise avslører: – Jeg har følelser for Isak

– Jeg likte jo det dårlig der og da, og det er ikke sånn jeg kjenner Isak, men jeg forstår at han følte at spillet ble spilt med skitne triks når avtaler ikke ble holdt . Og det er jo ikke så vanskelig å skjønne han heller. Jeg hang heller ikke med på den voldsomme uretten som damene plutselig følte på i forbindelse med valget til Øyunn, sier Grini og forklarer:

– Vi hadde vært en fin og samlet gjeng, men forrige uke så var det helt greit for dem at Niklas «fucka» alle jentene over for å berge sin egen ræv. Da var frykten for selv å bli rammet større en saken. Så jeg syns jo ikke spesielt synd på dem, bare fordi bordet nå var snudd og jeg ikke lenger kunne ofres, fortsetter Grini og refererer til forrige ukes eskapader.

Grini forstår også at Dreyer valgte å spille hardt mot Krogh ettersom dette var siste anledning til å spille spillet.

– Men jeg synes han burde stått for det, da vi alle skjønte at det var ham.

Ikke bare Isak som er synderen

Isak Dreyer har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser om hvorfor han ønsket å sabotere eller hvorfor han ønsket å holde det tyst for gruppen.

Øyunn Krogh derimot kan fortelle at hun også forstod at det var Isak Dreyer som hadde sabotert, selv om han ikke stod frem.

– Jeg tok selvfølgelig handlingen tungt, men ordene tidligere den uken hadde allerede truffet meg. Jeg ble ikke overrasket, og jeg skjønte ganske raskt at det måtte være Isak som stod bak. Han var ikke så flink på å lyve. Men jeg orket ikke å krangle om hvem som hadde gjort det eller ikke. Isak forsøkte blant annet å foreslå at det måtte være Adam som saboterte for å ta igjen på meg, det ble bare for dumt, og gjorde meg enda mer overbevist om at det måtte være Isak selv, sier Krogh.

Ifølge Krogh handlet det egentlig ikke så mye om hvem som hadde gjort det. Hun mener at det var flere som var med på det, selv om Isak var den eneste som tok ord til handling.

Gjennom hele uken hadde det kommet frem at flere av mennene inne på gården snakket om en sabotasje for å ta hevn på Krogh.

– Det var litt pinlig å se hvor desperate de andre mennene ble på å fraskrive seg ansvar for sabotasjen. De hadde jo hele uken truet med og sabotere meg og bygget under en stemning om at jeg fortjente det, så noe ansvar ligger jo hos alle uansett. Men det var vel først når noen faktisk hadde gjennomført sabotasjen, de forsto hvor råttent gjort det var, sier Krogh og fortsetter:

– Så jeg synes det var litt feigt å fraskrive seg alt ansvar, for alle hadde bidrat til å hause opp under tanken på sabotasje, sier Krogh og understreker at hun ikke ble påvirket til å tro noe annet av noen andre.

Les også: Kritikken har rast etter smugling og regelbrudd i «Farmen kjendis»: – Vi er selvfølgelig skuffet, svarer TV 2

Med det sagt forstår hun likevel godt hvorfor Dreyer ikke valgte å stå frem.

– Jeg synes det er feigt, men taktisk. Hvis han hadde innrømmet det hadde det gått hardt i mot han. Han hadde jo sakt til meg at han synes jeg burde ta Heine til førstekjempe selv. Så hans unnskyldning om at han saboterte for hevn, ville jeg ikke godtatt og fortalt at han også ønsket heine som førstekjempe. Så han spiller helt briljant og han klarte å svekke min posisjon i en eventuell finale. Det er bare kjipt at det måtte gå utover alle, sier Krogh.