NRK skriver i en pressemelding at den tidligere alpinisten Kjetil André Aamodt (48) blir programleder for det nye tv-konseptet «Familiens ære» til høsten.

Ifølge kanalen er programmet en konkurransedrevet realityserie, der deltakerne er kjente idrettsprofiler og deres barn - som selv gjør karriere i norsk og internasjonal idrett.

Seks idrettsfamilier deltar i konkurransen, og gjennom programmet vil seerne få et nært og eksklusivt innblikk i livet på hjemmebane, skriver NRK i pressemeldingen.

Familiene vil utfordre hverandre i ulike konkurranser på noen av Norges største sportsarenaer, som Bislett stadion, Holmenkollen nasjonalanlegg, Ullevål stadion og den nye skihallen Snø i Lørenskog. Alle familiene er med gjennom alle episodene, til vinnerfamilien kåres i siste program.

Les også: Dette bildet går verden rundt

Mens opptakene hjemme hos idrettsfamiliene som skal konkurrere allerede er i gang, skal konkurransene spilles inn i siste halvdel av juni. «Familiens ære» kommer på NRK til høsten.

– Temaer som opptar mange

Overfor NRK forteller den tidligere alpinisten at han gleder seg til spennende konkurranser mellom familiene innenfor ulike disipliner.

– I programmet kommer vi inn på temaer som opptar mange. Hvordan har disse idrettsprofilene inspirert sine barn til å drive idrett og ta det langt? Skal man tenke bredde eller toppe, hvor tidlig skal man spesialisere, og hvilke metoder fungerer best? Og ikke minst, hva er best for barna? sier han om det kommende programmet.

Kjetil André Aamodt er tidenes mestvinnende norske alpinist, og har flere pallplasser i internasjonale mesterskap enn noen annen alpinist i verden.

I 2007 la han alpintskiene på hylla, og har siden blant annet vært ekspertkommentator og programleder i NRK Sport. Nå får han også prøve seg som programleder i høstens store satsning, «Familiens ære».