I fjor returnerte TV-konkurransen «Fangene på fortet» på skjermen igjen etter en pause på 10 år. Innspillingen av den nye sesongen er allerede i gang, og midt ute i havet i den storslåtte franske festningen Fort Boyard skal en rekke kjendiser konkurrere lagvis og gjennomføre ulike oppgaver.

Den nye sesongen byr på noen endringer, og en av programlederne som har ansvar for å lose kjendis-deltakerne gjennom serien har blitt byttet ut.

Les også: Fra «Ex on the Beach» til «Farmen kjendis»: – Har egentlig vært ferdig med reality

I likhet med forrige sesong er Julie Strømsvåg (41) igjen på plass som programleder, men i år skal ikke Bernt Hulsker (44) stå ved hennes side. Allerede på lørdag ble det meldt om et programlederskifte, men det er ikke blitt bekreftet før nå.

De nye tilskuddene er Kjetil André Aamodt (50), som tar over etter Hulsker, mens Triana Iglesias (40) får rollen som fortets vokter.


Klar for et skifte

I april kom nyheten om at Hulsker ble vraket som programleder for «Fangene på fortet». Avgjørelsen kom etter at 44-åringen ble politianmeldt for hatkriminalitet etter VGTVs forsinkede julebord som fant sted i mars.

Programsjef for Viaplay Group, Christian Meinseth, vil ikke gå inn på detaljene rundt utskiftningen av Hulsker.

– Når det gjelder prosessene som ligger bak hvilke profiler som er eller kommer på skjermen, så uttaler vi oss aldri om dem, sier Meinseth.

Les også: Når Kim tar på seg parykken, får han en helt ny personlighet: – Litt schizofren

Strømsvåg ser på programlederbyttet som en mulighet for å bygge nye relasjoner. Selv om hun sitter igjen med gode minner etter forrige sesong med Hulsker, er hun klar for å få en ny makker.

– Det går veldig fint. Det var kjempegøy å lede programmet sammen med Bernt i fjor, men nå blir det ny partner som det blir like morsomt med, sier Strømsvåg til Nettavisen.

Jobbfesten fikk store konsekvenser for Hulsker, og skadet hans posisjon i bransjen. VGTV og managementselskapet Max Social valgte å avslutte samarbeidet med han i mai. En måned tidligere tok 44-åringen til Instagram for å beklage seg.

«Jeg har oppført meg på en måte jeg aldri burde gjort. Unnskyld!», skrev han i et Instagram-innlegg han publiserte i begynnelsen i april.

– Hardt å leve opp etter han

Til Nettavisen forteller Aamodt at det ikke er barnemat å skulle erstatte Hulsker, og det blir utfordrende å fylle hans sko. Men hvis han klarer å fylle 50 prosent er han fornøyd med det.

– Jeg blir hele tiden sammenlignet med Bernt, det er hardt å leve opp etter han, sier Aamodt.


Den tidligere alpinisten gleder seg til lek og moro når han blir en del av den nye trioen på den franske festningen.

– Jeg har lekt hele livet, og jeg er fortsatt glad i lek og idrett så derfor er «Fangene på fortet» det perfekte stedet å være, forteller Aamodt til Nettavisen.

Mens 50-åringen er opptatt med å være lagleder, skal Iglesias prøve seg som fortets vokter. Det er en slags oppgradering av rollen Karen-Marie Ellefsen (71) hadde i fjor som gåtemester.

Ellefsen blir heller ikke å se i den kommende sesongen, noe programsjef Meinseth heller ikke vil kommentere.

Les også: Derfor forsvant han fra norske TV-skjermer

Selv om hun er i ekstase over den nye jobben, kommer hun ikke utenom presset til å følge i fotsporene etter Ellefsen. Men 40-åringen har lagt helt andre planer for rollen.

– Jeg skal være meg på min måte på fortet, og det blir litt annerledes enn det som er gjort før, forklarer Iglesias.

Det elementet mener programleder Strømsvåg er akkurat det serien trenger.

– Jeg tror den nye rollen bringer tilbake litt av det som var identiteten til «Fangene på fortet» tidligere. Det blir en annen innpakning, og det gir en X-faktor over det hele, sier hun.

Hønefar og hønemor

Før deltakerne skal få bryne seg på til sammen 120 oppgaver har programlederne fått en sniktitt på de i forkant. Det har fått Aamodt til å bli en smule bekymret.

Han er den selverklærte «hønefaren» på fortet, og fikk hakeslepp da han fikk et glimt av noen av øvelsene.

– Jeg er ganske sjokkert over hvor ekstreme øvelser de skal gjennom. Jeg tror ikke deltakerne vet hva de har sagt ja til, sier Aamodt.

50-åringen er i godt selskap, for med en hønefar følger det også med en hønemor, en rolle Iglesias har påtatt seg. Hun var også opptatt av at opplegget måtte være trygt.

Selv om de skal ha fått beskjed om at sikkerheten har blitt ivaretatt, ble de likevel ikke helt betrygget av den franske sjefen på fortet som skal ha sagt at «det sikkert var trygt».


Derfor foretrekker eks-alpinisten å stå på sidelinjen, framfor å være deltaker selv. Han tror ikke kroppen hans ville taklet de tøffe øvelsene, men å løse noen gåter i tårnet til Iglesias kunne han derimot prøvd seg på - hvis han hadde klart å knekke de.

– Siden jeg har sittet i en stolheis hele livet som alpinist og sett ut mot tåka går det ikke så fort oppe i topplokket mitt. Men jeg er veldig fornøyd med at jeg har fått manuset, for det står svaret til gåtene, sier han lurt.