– For nøyaktig ett år siden tok jeg motet til meg å spurte mitt livs store kjærlighet om hun ville dele resten av livet sitt med meg. Denne kvinnen er alt jeg vil ha og mer, og heldigvis sa hun ja, skriver Kjetil Jansrud på Instagram fredag.

I ett år har altså Jansrud holdt den gledelige nyheten skjult for offentligheten.

– Noen ganger er det fint å bevare øyeblikket ved å kun dele det med de nærmeste. I ett år har jeg visst at du skal bli kona mi, og jeg har aldri vært lykkeligere. Du er klippen i familien vår, Benedicte. Jeg elsker deg. Det er på tide å si til alle at: Hun er tatt, hun er min, skriver alpinisten videre.

Kjetil Jansrud har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Jansrud og forloveden Benedicte Isabel Mortensen har vært kjærester siden 2017. I juli i fjor opplevde de å bli foreldre for første gang til lille Frøya. Også den gang delte paret nyheten på Instagram.

At lykken smiler for den lille familien på tre, er det ingen tvil om. I august ble det blant annet kjent at Jansrud tok med seg familien og flyttet inn i en villa ved Vigelandsparken i Oslo til svimlende 21,7 millioner kroner.

Ifølge Avisa Oslo skal paret ha kjøpt eiendommen, en 1. etasje i en villa, i fjor. Etter flere endringer med boligen fikk paret ferdigattest i sommer.

– Det jeg ønsker er at jeg kan si at Kvitfjell blir mitt siste Kvitfjell, slik at jeg kan ta farvel med det som har vært min hjemmearena og lokalmiljøet som har betydd mye for meg, sa Jansrud til VG i juni.