I november 2021 kunne tidligere alpinisten Kjetil Jansrud (36) dele den gledelige nyheten om at han hadde fridd til samboeren, Benedicte Isabel Mortensen, og fått ja. Da hadde de allerede holdt frieriet hemmelig i ett år, og det var kun de nærmeste som hadde fått vite at paret planla og bli mann og kone.

«For nøyaktig ett år siden tok jeg motet til meg å spurte mitt livs store kjærlighet om hun ville dele resten av livet sitt med meg. Denne kvinnen er alt jeg vil ha og mer, og heldigvis sa hun ja», skrev Jansrud på Instagram i forbindelse med avsløringen.

I ett år holdt altså paret forlovelsen for seg selv, og da Nettavisen møtte de to i forbindelse med Elles sommerfest midt i juni åpnet paret seg om hvorfor.

– Det var en god blanding av at vi syntes det var deilig å bare dele det med familie og venner, og ikke lage en stor greie ut av det før vi visste mer om når vi kom til å få tid til å gifte oss, forteller Mortensen.

– Jeg føler det er litt typisk «kjendis» å skulle vise frem forlovelsen, så det var hyggelig å dele det med de nærmeste først. Men så måtte vi si ifra, på et eller annet tidspunkt, fortsetter Jansrud.

Les også: Jenny Spetalen på norsk kjendis-fest: – Takknemlig for alt

Hadde planer om utlandet

Paret har vært kjærester siden 2017, og en julidag i 2020 fikk de også datteren Frøya sammen.

Nå er det altså bryllup som står for tur, og overfor Nettavisen røper de flere detaljer om den kommende dagen. Bryllupet er lagt til sensommeren, nærmere bestemt i august, og skal feires med nære og kjære på idylliske Tjøme.

– Det er egentlig litt tilfeldig at det ble der, for vi hadde egentlig planer om å gifte oss i Italia. Men koronaspandemien ødela litt for de planene, fordi det var så usikkert, forteller Mortensen og fortsetter:

– Så da måtte vi finne et sted som kunne gi oss litt av det samme. Litt nedpå og romantisk, men samtidig den flotte følelsen. Og da fant vi et sted på Tjøme som vi følte tikket av på de boksene som vi så etter.

Les også: Anniken Jørgensen om forlovelsen: – Når han går ned på kne så sier man ja

Jansrud forteller at han er usikker på om bryllupet kan betegnes som stort eller lite, men røper at det er invitert rundt 100 gjester av nærmeste familie og venner.

– Det blir et passe intimt bryllup, men nok folk til et dansegulv at selv en fra Vinstra kan føle at det blir som en bygdefest, sier han med et smil.

Brudekjolen er ikke klar

Men selv om både sted og brudgom er i boks, og bryllupet bare er to måneder unna, kan Mortensen avsløre at det fortsatt er en uhyre viktig del som mangler.

– Brudekjolen er faktisk ikke på plass, innrømmer den kommende bruden.

Les også: Sophie Elise med kryptisk melding på Instagram: – Dette er det verste med å være singel

Kjolen hun egentlig skulle ha på den store dagen kommer nemlig ikke fram på grunn av krigen i Ukraina.

– Den kjolen jeg egentlig skulle ha ble produsert i Ukraina, så den kommer altså ikke. Så det er jo litt så som så, men vi jobber med saken og det kommer til å ordne seg.

– Det er litt vanskelig å skulle være stressa på grunn av det, det er på en måte litt større enn oss selv føler jeg. Det er selvfølgelig kjipt og kjedelig at den ikke kommer, men i det store og det hele får vi berget det i land på en annen måte, sier Jansrud.

Mortensen forteller at hun driver og snuser på andre kjoler som vil være lettere å få tak i her til lands.

– Jeg jobber med å få laget en ny, men jeg vet ikke helt hvordan den kommer til å se ut enda. Så derfor er jeg fortsatt litt usikker, sier hun før forloveden skyter inn:

– Du blir vakker uansett, Benedicte. Uansett.

Håper datteren vil være brudepike

Som nevnt ble paret i 2020 foreldre for første gang til datteren Frøya, som altså fyller to år i juli. Hvilken del hun får i bryllupet er enn så lenge usikkert. Paret er nemlig ikke helt sikre på om hun skal betegnes som offisiell brudepike eller ikke.

– Det spørs om vi klarer å få en toåring til å gå opp kirkegulvet. Jeg har et lite håp om at vi skal klare det, men jeg tør ikke love noe, sier Mortensen med en god latter.

– Det hadde vært veldig søtt, men vi skal ikke være de foreldrene som sier du skal gjøre det og så blir hun veldig grinete. Men jeg tror faktisk hun kan fikse det, sier Jansrud.

Etter bryllupet har de derimot planlagt barnefri, og har planer om en liten bryllupsreise til Capri - en romantisk øy utenfor Italia.

– Det tror jeg blir veldig bra. Jeg har vært mye i Italia, men da stort sett på snø og i fjell, så Amalfikysten høres ganske deilig ut.

Avslører Jansruds «hemmelige» hobby

Jansrud har som kjent vært aktiv alpinist, men tidligere i år la han idrettskarrieren på hylla og la opp som alpinkjører. Det har gjort at han får mye mer tid på hjemmebane, blant annet med lille Frøya.

Han forteller at det var et vanskelig valg å ta, men at han den dag i dag absolutt ikke angrer på avgjørelsen.

– Jeg er veldig komfortabel med det. Det er mye fritid, kanskje litt for mye, spøker Jansrud.

– Jeg har ligget ordentlig på latsiden, men nå har jeg begynt å trene litt igjen og fått en litt mer normal hverdag. Så får vi se hva jeg kommer til å jobbe med i framtiden.

Mortensen ble utvilsomt glad for å kunne ha samboeren oftere hjemme, men kan røpe at Jansrud har funnet seg en ny hobby som har fått mye tid siden skiene ble satt bort.

Hør mer om den nye hobbyen i videoen under: