*Nettavisen* Livsstil.

Kjetil Rolness går hardt ut mot Sophie Elise: - Hun er rett og slett ikke moden nok til å få barn

DEBATT: Toppblogger Sophie Elise Isachsen sier det ikke frister å få barn under denne regjeringen. Samfunnsdebattant Kjetil Rolness svarer på innlegget hennes. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix / Nettavisen

Samfunnsdebattanten Kjetil Rolness mener Sophie Elise Isachsen ikke skjønner at hun bor i verdens frieste, tryggeste og mest barnevennlige land.

24.01.19 10:15

«Nordmenn må få flere barn? Slutt å gi oss jævlig mange gode grunner til å la være!»

Slik startet toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) sin rasende melding til regjeringen tirsdag kveld.

I innlegget forklarer 24-åringen hvordan dagens regjering gjør det lite fristende for henne å sette barn til verden, til tross for statsminister Erna Solbergs oppfordring om å føde flere barn. Isachsen trekker fram klimapolitikk og homofilisaken som årsaker til at hun ikke har lyst til å få barn i dagens politiske klima.

«Med politikere som sitter i førersetet og heier på kjernefamilien, og heier på at homofile skal ta støyet sitt en annen plass. Det gjør vondt å tenke på. Hva man setter de potensielle barna sine inn i. En regjering som tenker baklengs,» skriver hun i innlegget.

LES OGSÅ: Utvider regjeringen med KrF - møtt av demonstranter på Slottsplassen

- Bør vente minst ti år med å få barn

Onsdag morgen svarer samfunnsdebattant Kjetil Rolness på Isachsens innlegg.

«En såkalt «influencer» som mener at «det frister jævlig lite å få barn under denne regjeringen», fordi politikerne er idioter som «står på sidelinjen av katastrofene og trekker på skuldrene i sin egen homofobi og forundring«, ikke skjønner at ungdom er «opptatt av fremtiden, planeten, å få bestemme selv og å få elske den man vil», er rett og slett ikke mentalt moden for å bli mor», skriver Rolness i et innlegg på egen Facebookprofil.

Videre skriver han at 24-åringen bør vente minst ti år før hun før barn - frem til hun skjønner «at hun bor i verdens frieste, tryggeste og mest barnevennlige land, at et foreldreskap er noe dypere, viktigere og mer eksistensielt enn noen regjeringsplattform, og at det å få barn også involverer en far.».

LES OGSÅ: Kjell Ingolf Ropstad kan glede seg til abortprotestene som kommer 8. mars

- Ungdom skal ha noe å si

Da Nettavisen kontakter Rolness torsdag morgen, ønsker han ikke å utdype innlegget sitt ytterligere.

- Er det ikke positivt at unge kvinner kaster seg inn i debatten? Det er tross alt 24 år gamle kvinner som skal få barn i fremtiden - det er de regjeringen henvender seg mot og bør kanskje derfor få mene noe?

- Jeg har ikke noe imot at ungdommen mener noe. Jeg synes de skal ha noe å si, svarer Rolness.

- Men på hvilket grunnlag kan du si at «hun ikke er moden nok til å få barn»?

- Det står klinkende klart i innlegget mitt på Facebook hva jeg mener. Jeg vil ikke uttale meg noe mer om dette.

Nedenfor kan du se hele innlegget til Rolness:

Komiker med krass kritikk

Tirsdag var komiker Sigrid Bonde Tusvik og en hel gjeng med demonstranter på Slottsplassen da Erna Solberg skulle presentere sin nye regjering med KrF på laget.

Klikk på bildet for å forstørre.

KOMIKER: Sigrid Bonde Tusvik ikledd kostume som spiller på "A handmaid's tale" på Slottsplassen. Foto: Katinka Sletten (Nettavisen)

- I dag er jeg her for å markere at KrF er i regjering. Vi synes det er merkelig at kristelige konservative krefter har fått retten til å bestemme over liv, sa hun til Nettavisen.

Både hun og resten av demonstrantene hadde kledd seg ut som kvinner fra HBO-serien «The Handmaid's Tale», en dystopisk serie der kvinner tvinges til å være konkubiner, rene fødemaskiner.

- Det er merkelig at et parti som er i mindretall på Stortinget og i regjeringen, får lov til å bestemme over kvinners rettigheter, sa Bonde Tusvik videre.

Se videoen nedenfor for å se demonstrantene fortelle hvorfor de demonstrerte:

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Sophie Elise for å få henne til å kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag