Gå til sidens hovedinnhold

Kjetil Rolness går hardt ut mot Sophie Elise: - Hun er rett og slett ikke moden nok til å få barn

Samfunnsdebattanten Kjetil Rolness mener Sophie Elise Isachsen ikke skjønner at hun bor i verdens frieste, tryggeste og mest barnevennlige land.

«Nordmenn må få flere barn? Slutt å gi oss jævlig mange gode grunner til å la være!»

Slik startet toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) sin rasende melding til regjeringen tirsdag kveld.

I innlegget forklarer 24-åringen hvordan dagens regjering gjør det lite fristende for henne å sette barn til verden, til tross for statsminister Erna Solbergs oppfordring om å føde flere barn. Isachsen trekker fram klimapolitikk og homofilisaken som årsaker til at hun ikke har lyst til å få barn i dagens politiske klima.

«Med politikere som sitter i førersetet og heier på kjernefamilien, og heier på at homofile skal ta støyet sitt en annen plass. Det gjør vondt å tenke på. Hva man setter de potensielle barna sine inn i. En regjering som tenker baklengs,» skriver hun i innlegget.

LES OGSÅ: Utvider regjeringen med KrF - møtt av demonstranter på Slottsplassen

- Bør vente minst ti år med å få barn

Onsdag morgen svarer samfunnsdebattant Kjetil Rolness på Isachsens innlegg.

«En såkalt «influencer» som mener at «det frister jævlig lite å få barn under denne regjeringen», fordi politikerne er idioter som «står på sidelinjen av katastrofene og trekker på skuldrene i sin egen homofobi og forundring«, ikke skjønner at ungdom er «opptatt av fremtiden, planeten, å få bestemme selv og å få elske den man vil», er rett og slett ikke mentalt moden for å bli mor», skriver Rolness i et innlegg på egen Facebookprofil.

Videre skriver han at 24-åringen bør vente minst ti år før hun før barn - frem til hun skjønner «at hun bor i verdens frieste, tryggeste og mest barnevennlige land, at et foreldreskap er noe dypere, viktigere og mer eksistensielt enn noen regjeringsplattform, og at det å få barn også involverer en far.».

LES OGSÅ: Kjell Ingolf Ropstad kan glede seg til abortprotestene som kommer 8. mars

- Ungdom skal ha noe å si

Da Nettavisen kontakter Rolness torsdag morgen, ønsker han ikke å utdype innlegget sitt ytterligere.

- Er det ikke positivt at unge kvinner kaster seg inn i debatten? Det er tross alt 24 år gamle kvinner som skal få barn i fremtiden - det er de regjeringen henvender seg mot og bør kanskje derfor få mene noe?

- Jeg har ikke noe imot at ungdommen mener noe. Jeg synes de skal ha noe å si, svarer Rolness.

- Men på hvilket grunnlag kan du si at «hun ikke er moden nok til å få barn»?

- Det står klinkende klart i innlegget mitt på Facebook hva jeg mener. Jeg vil ikke uttale meg noe mer om dette.

Nedenfor kan du se hele innlegget til Rolness:

Komiker med krass kritikk

Tirsdag var komiker Sigrid Bonde Tusvik og en hel gjeng med demonstranter på Slottsplassen da Erna Solberg skulle presentere sin nye regjering med KrF på laget.

- I dag er jeg her for å markere at KrF er i regjering. Vi synes det er merkelig at kristelige konservative krefter har fått retten til å bestemme over liv, sa hun til Nettavisen.

Både hun og resten av demonstrantene hadde kledd seg ut som kvinner fra HBO-serien «The Handmaid's Tale», en dystopisk serie der kvinner tvinges til å være konkubiner, rene fødemaskiner.

- Det er merkelig at et parti som er i mindretall på Stortinget og i regjeringen, får lov til å bestemme over kvinners rettigheter, sa Bonde Tusvik videre.

Se videoen nedenfor for å se demonstrantene fortelle hvorfor de demonstrerte:

Nettavisen har forsøkt å komme i kontakt med Sophie Elise for å få henne til å kommentere saken.

Les også

Ropstad beklager abortuttalelse: - Krøkkete sagt

Kommentarer til denne saken