ROCKEFELLER / OSLO (Nettavisen): I november ble det kjent at tidligere NRK-prorgramleder Line Andersen (48) skal vende tilbake til TV-skjermen, denne gangen for Discovery på nyåret. Andersen skal dekke for vinter-OL Beijing i februar, og hun får ansvar for alpintsendingene til kanalen.

– Vil skape et samlingspunkt for norske seere

Under vårlanseringen til Discovery+ torsdag røpet det tidligere sportankeret overfor Nettavisen hvilke forventninger hun har knyttet til denne nye jobben som venter på henne. Hun tror det ikke blir så ulikt det hun har gjort tidligere, den eneste forskjellen er at hun dekker OL for konkurrentkanalen.

– Jeg gleder meg meg veldig til å skape et samlingspunkt for alle norske seere. Dette engasjerer alt fra de unge til de mest voksne i samfunnet. Det er en ekstra utfordring, men jeg gleder meg veldig til å begynne på det, sier Andersen.

Les også: Morten Sundli legger fotballskoene på hylla for godt: Dette skal han gjøre nå

Dette blir Andersens femte OL, som arrangeres i Beijing fra 4. til 20. februar 2022. Hun legger ikke skjul på at hun gleder seg til å jobbe med både nye og gamle kolleger, deriblant tidligere verdensmester i slalåm, Tom Stiansen. Hun forteller at hun har blitt godt mottatt i alpintgruppen til Discovery.

– Det har vært veldig hyggelig. Jeg kjenner noen fra før, men noen av dem har jeg ikke møtt. Jeg tror det fortsatt kommer til å være veldig hyggelig, vi skal jo være sammen i mange uker i Kina, forteller 48-åringen til Nettavisen.

Håper idretten står i fokus

Et halvt år har gått siden konflikten mellom Andersen og hennes tidligere arbeidsplass NRK. Hun fikk mye oppmerksomhet denne våren da saken ble tatt opp i retten i mai. Det var i slutten av februar at det ble kjent at der tidligere sportsankeret i NRK hadde gått til privat søksmål mot sin arbeidsgiver.

Les også: Ørjan Burøe og Marna Haugen skilles

Etter fire dager inngikk Andersen og NRK et forlik. Den tidligere NRK-programlederen fikk en sluttpakke på totalt 1,9 millioner kroner.

Hun forsikrer om at situasjonen i dag er annen, og siden våren har det ikke stormet for henne i det hele tatt.

– Jeg har det kjempefint, for guds skyld. Jeg har levd helt rolig og fint, og arbeidsoppgavene er helt like. Jeg tror det først og fremst blir hyggelig, også håper jeg at det skal handle mest om sporten, og ikke meg, forteller en munter Andersen under vårlanseringen.

Nå som Andersen blir en TV-figur igjen, er hun forberedt på at det kan komme noen reaksjoner. Ifølge henne selv har hun fått mer støtte enn hets etter den betente konflikten med rikskringkasteren.

– Jeg har i løpet av dette året fått én mail som har vært utrivelig, der noen sa jeg var et hespetre. Men bortsett fra det har jeg fått tusenvis av bare hyggelige meldinger.

Les også: Fikk dødsbudskap etter reality-exiten: – Følte at noe ikke stemte

Allerede i august var Andersen igjen å se på TV-skjermen, da hun gjestet OL-studioet til Discovery+.