Komiker Casper Christensen (54) er nok for folk flest kjent fra den danske suksesserien «Klovn».

Nå om dagen er han derimot aktuell med det nye Viaplay-programmet «All exclusive», der han sammen med makkeren Mikael Bertelsen (55) inviterer en rekke danske kjendiser til en åpenhjertig samtale om deres liv og virke.

Les også: Linn Skåber om «Hjerte til hjerte»-boomen: – Ventet på det ganske lenge

Og mens Christensen flere ganger har sjokkert i «Klovn», er ikke «All exclusive» noe unntak.

I programmet vekker nemlig 54-åringen oppsikt da han innrømmer overfor den danske programlederen Sofia Linde (33), som er en av gjestene, at han er ruset under intervjuet.

Føler seg mer konsentrert

Berlingske Tidende er blant mediene som har omtalt hvordan Christensen og Linde snakker om narkotika, hvorpå førstnevnte sier han er ruset på LSD der de sitter og snakker.

– Jeg er på LSD akkurat nå, sier Christensen i programmet.

Linde, tydelig overrasket, spør deretter:

– Nei, er du? Noe sånt som mikrodosering? Nei, hvorfor det?

Les også: Iselin Guttormsen om «Skal vi danse»-flørten: – Kjærligheten i livet mitt

Overfor Linde forklarer «Klovn»-stjernen at bruken av LSD har en positiv innvirkning på han, og at han som følge av bruken har fått en «ny» måte å se og koble ting sammen på.

– Men jeg kan ikke føle at jeg er påvirket. Jeg kan glemme det. Det er ikke sånn at jeg ser en drage lande her. Det er som å være helt normal – bare litt mer konsentrert, sier han.

LSD (lysergsyredietylamid) er et hallusinogent rusmiddel som tidligere også har vært forsøkt brukt medisinsk. I løpet av 2000-tallet har det vært en fornyet interesse for bruken av rusmiddelet i psykiatrien, skriver Store Norske Leksikon.

Har ikke noe imot å snakke om det

Dette er ikke første gang Christensen overrasker med det mange vil anse som kontroversielle uttalelser.

I biografien «Casper» fra 2020 åpnet den populære komikeren blant annet opp om at han tok klinisk MDMA i samarbeid med en psykoterapeut. Det skal ha hjulpet ham å «møte sine demoner og snu hans ville liv til det bedre».

Overfor Berlingske Tidende forteller Christensen i forbindelse med den nye TV-serien at han ikke har noe imot å snakke om narkotika. 54-åringen mener det er viktig at man åpner opp for bruk av psykedeliske stoffer i psykiatrien.

Selv om Viaplay-programmet er spilt inn for lenge siden, bruker komikeren fortsatt mikrodoseringer av LSD for fokus.

Les også: Ble buet på av 18.000 publikummere: Slo tilbake i slettet Twitter-innlegg

Til tross for at han nå åpner opp om sitt eget bruk av psykedeliske stoffer, tydeliggjør 54-åringen i programmet at han er klar over at LSD-bruk ikke er noe man skal ta lett på.

– Jeg vet at det er kontroversielt å si at man mikrodoserer, sier Christensen i episoden.

Moderate «turer»

I samtalen med Linde forteller komikeren at han synes både fleinsopp og LSD er «interessante stoffer», men understreker at han aldri gjør noe uten å ha hatt en samtale med terapeut.

I intervjuet med Berlingske Tidende sier den danske komikeren at han aldri tar så mye LSD at han hallusinerer, men at det er snakk om vanlige «turer» og at dosen er svak.

– Du tar mikrodosering uten terapeut. Den er så svak at du ikke føler at du har tatt den. Og jeg tar det aldri med til utlandet. Så jeg tar det hjemme før avreise, sier Christensen.

Les også: Reaksjonene hagler etter puppe-stuntet: – Er det innafor?

54-åringens medprogramleder, Mikael Bertelsen, forsikrer overfor den danske avisen at det verken ble brukt eller kjøpt LSD i Portugal, der det nye Viaplay-programmet er spilt inn.