*Nettavisen* Livsstil.

Knut Arild Hareide avslører termindato: - Det er litt krevende

Knut Arild Hareide venter sitt tredje barn:

FORELDRE FOR TREDJE GANG: Knut Arild Hareide og kona Lisa Marie Hareide venter sitt tredje barn. Nå avslører de termindatoen. Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

Venter barn ni måneder etter det ekstraordinære landsmøtet.

30.04.19 14:54

Tidligere denne måneden kunne den tidligere KrF-lederen Knut Arild Hareide (46) og kona Lisa Maria Hareide (35) avsløre at de venter sitt tredje barn.

Til Her og Nå kunne ekteparet røpe at det er en liten jente de venter, og at de gleder seg til en fin sommer dette året.

Under landsmøtet i Sola i helgen, der Hariede takket av som partileder, kunne 46-åringen avsløre fra scenen at terminen er i begynnelsen av august.

Det skriver Dagbladet.

- Det er en litt krevende dato. Det er fordi terminen er i begynnelsen av august. Da kan det bli veldig tett på ni måneder fra det ekstraordinære landsmøtet til den termindatoen vi har fått.

- Ordet trøst har fått en helt ny dimensjon, sa Hareide til stormende latter i salen, ifølge avisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

BLIR FORELDRE: Knut Arild Hareide og kona Lisa Maria blir foreldre for tredje gang. Her under Nobelkomiteens bankett på Grand Hotel. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix) Foto: Lise Åserud (NTB Scanpix)

- Andre faser som passer bedre

Termindatoen er nemlig omtrent ett år etter at Hareide måtte tapte kampen om hvem partiet skulle gå inn i regjering med.

- Livet mitt har vært en unntakstilstand i åtte år. Jeg har vært partileder, stiftet familie og blitt pappa to ganger med nummer tre på vei. Jeg skal være så ærlig og si: Anbefaler jeg andre å bli partileder i den fasen? Nei. Jeg tror det er andre faser som passer det bedre, sier Hareide til avisen.

Fra før har Hareide og kona to barn - en datter på fem år og en sønn på tre år.

Spontantaborterte

Den gledelige nyheten om familieforøkelse kommer bare få måneder etter at det ble kjent at Lisa Maria Hareide hadde spontanabortert, elleve uker ut i svangerskapet.

I november fortalte hun åpenhjertig til kvinnemagasinet KK om den tragiske nyheten. Hendelsen skjedde samtidig som KrF-striden pågikk for fullt.

- Jeg er mektig imponert over Knut Arild som stod midt oppe i alt dette. Som etter lange dager ute i den politiske slagmarken, tilbrakte natten på sykehuset hos meg. Det var tøffe dager. Han prioriterte selvsagt dette. Slike vonde ting binder en mer sammen også, sa hun til magasinet.

Det er ikke første gang Lisa Maria Hareide har spontanabortert. Hun spontanaborterte også i 2014, da paret ventet sitt andre barn. Da var hun fire måneder på vei.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.