Gå til sidens hovedinnhold

Knut Arild Hareide avslører termindato: - Det er litt krevende

Knut Arild Hareide venter sitt tredje barn:

Venter barn ni måneder etter det ekstraordinære landsmøtet.

Tidligere denne måneden kunne den tidligere KrF-lederen Knut Arild Hareide (46) og kona Lisa Maria Hareide (35) avsløre at de venter sitt tredje barn.

Til Her og Nå kunne ekteparet røpe at det er en liten jente de venter, og at de gleder seg til en fin sommer dette året.

Les også

Knut Arild Hareide blir pappa for tredje gang

Under landsmøtet i Sola i helgen, der Hariede takket av som partileder, kunne 46-åringen avsløre fra scenen at terminen er i begynnelsen av august.

Det skriver Dagbladet.

- Det er en litt krevende dato. Det er fordi terminen er i begynnelsen av august. Da kan det bli veldig tett på ni måneder fra det ekstraordinære landsmøtet til den termindatoen vi har fått.

- Ordet trøst har fått en helt ny dimensjon, sa Hareide til stormende latter i salen, ifølge avisen.

- Andre faser som passer bedre

Termindatoen er nemlig omtrent ett år etter at Hareide måtte tapte kampen om hvem partiet skulle gå inn i regjering med.

- Livet mitt har vært en unntakstilstand i åtte år. Jeg har vært partileder, stiftet familie og blitt pappa to ganger med nummer tre på vei. Jeg skal være så ærlig og si: Anbefaler jeg andre å bli partileder i den fasen? Nei. Jeg tror det er andre faser som passer det bedre, sier Hareide til avisen.

Fra før har Hareide og kona to barn - en datter på fem år og en sønn på tre år.

Les også

Konen til Knut Arild Hareide mistet sitt ufødte barn

Spontantaborterte

Den gledelige nyheten om familieforøkelse kommer bare få måneder etter at det ble kjent at Lisa Maria Hareide hadde spontanabortert, elleve uker ut i svangerskapet.

I november fortalte hun åpenhjertig til kvinnemagasinet KK om den tragiske nyheten. Hendelsen skjedde samtidig som KrF-striden pågikk for fullt.

- Jeg er mektig imponert over Knut Arild som stod midt oppe i alt dette. Som etter lange dager ute i den politiske slagmarken, tilbrakte natten på sykehuset hos meg. Det var tøffe dager. Han prioriterte selvsagt dette. Slike vonde ting binder en mer sammen også, sa hun til magasinet.

Det er ikke første gang Lisa Maria Hareide har spontanabortert. Hun spontanaborterte også i 2014, da paret ventet sitt andre barn. Da var hun fire måneder på vei.

Les også

Hareides svigerinne døde av rus - etterlot seg to små barn

Kommentarer til denne saken