Det sto bare to igjen da det hele skulle avgjøres; Djupvik, som vant «The Voice» i 2013, og Sandra Lyng (33), som kom på fjerdeplass i «Idol» i 2004.

Til slutt ble det den førstnevnte som vant hele sulamitten, etter å ha sjarmert dommerne og publikum i senk.

- Det føles helt fantastisk - jeg er ubegripelig glad! Jeg har lagt ned så mye tid og krefter i dette, sammen med familien min, og det har vært en veldig intens periode. Det å stå her med en seier er helt sinnsykt, sa 32-åringen fra Tomrefjord umiddelbart etter at resultatet var klart.

– Jeg er lei meg, men det er fordi det er over. Jeg skal ikke se disse folkene ukentlig lenger. Jeg har blitt glad i folk, sa Lyng.

I finalen framførte de hver sin låt fra eget repertoar. For Djupviks del var det «Hjelpe me å hjelp», mens Lyng valgte «Kvitt flagg». De skulle også velge blant låter de har framført tidligere i konkurransen. Djupvik gikk for «With a Little Help from My Friends» – opprinnelig utgitt av The Beatles, men også kjent i Joe Cockers versjon – mens Lyng gikk for «Run This Town» med Jay-Z, Rihanna og Kanye West.

Artistene avsluttet finalen med en fritt valgt låt. For Sandra Lyngs del falt valget på «Titanium» med David Guetta og Sia. Djupvik valgte Queens «The Show Must Go On».

Djupvik kommer opprinnelig fra Tomrefjord i Vestnes i Møre og Romsdal. Han ble kjent for det store publikum da han i 2013 vant The Voice. Den allsidige sangeren har blant annet hatt roller i flere musikaloppsetninger, som «Jesus Christ Superstar», «Chess» og «Vi elsker ABBA». I tillegg er han frontfigur i ellevemannsbandet Red Hot.

Les også: SMS-krøll i «Stjernekamp» gjør at Sandra Lyng får en ny sjanse