Gå til sidens hovedinnhold

Komiker går ut mot duoen Tusvik og Tønne i nytt innlegg

Thomas Leikvoll er den siste i rekken til å gå ut mot komiker-duoen.

Thomas Leikvoll går ut mot Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne i et nytt debattinnlegg i Dagbladet.

«Jeg er lei. Jeg er drittlei av at Tusvik og Tønne gjennom sine podcaster framstiller vår bransje, altså standupmiljøet, som noe den ikke er; hjerteløs, kynisk, humørløse og, ironisk nok, usedvanlig lettkrenka».

Slik starter komiker Leikvoll sitt debattinnlegg om duoen. Han tar blant annet for seg deres kritikk av Truls Svendsen da han brukte en vits fra TV-programmet Seinfeld da han var hos Lindmo. Leikvoll forsvarer ikke det at Svendsen stjal en vits, men han mener Tusvik og Tønnes «tirade» er «ufin og totalt ute av proporsjoner»

- I prinsippet straffbart

Dette er imidlertid ikke første gang Sigrid Bonde Tusvik og Lisa Tønne er i hardt vær etter en av deres personkarakteristikker. I 2017 la de ut en podcast der de kom med det eksperter mener er ærekrenkende påstander om privatlivet til Tønnes ektemann.

Les også

Flere i komikermiljøet tar avstand fra Ørjan Burøe: - Folk må stå til ansvar for det de har gjort!

I episoden gjorde Tusvik og Tønne et poeng av at ektemannen ikke kom for å hente Tønne på sykehus etter at hun nylig fikk et illebefinnende under et TV-opptak på Hamar.

- Det å offentliggjøre private opplysninger om andre identifiserbare mennesker, hvor det ikke er en kontekst hvor ytringsfriheten kan forsvare det, er i prinsippet straffbart, uttalte ekspert på ytringsfrihet og personvern, advokat Jon Wessel-Aas til Nettavisen.

Les også

Ørjan Burøe-saken setter ny fyr på «Metoo» i kjendis-Norge

Han la til at det i utgangspunktet ikke hørtes greit ut, men at det forutsetter at ingen av de involverte som ble omtalt hadde samtykket.

Mener det finnes flere eksempler

Også Erle Marie Sørheim, skribent i VG publiserte et debattinnlegg i januar der hun går ut mot duoen, og særlig hvordan de snakker om navngitte personer.

Leikvoll skriver i sitt innlegg at det finnes flere eksempler på hvordan Tusvik og Tønne beskriver navngitte personer i sin podcast.

«Og det finnes flere eksempler. Mange. Så mange at jeg har kolleger som vegrer seg for å gå på fester hvor Lisa og Sigrid er til stede[...] Det er ikke akkurat feststemninga som kommer inn døra med Tusvik og Tønne for å si det sånn,» skriver Leikvoll videre.

Lisa Tønne gikk ut i VG i januar og avviste at podkasten var uten grenser.

- Jeg føler ikke at podkast skal ha de samme reglene som presse. Jeg synes det er helt fantastisk å ha den podkasten, hvor vi er våre egne sjefer, hvor man får bestemme ytring og vinkling på sak, sa Tønne til avisen.

Hun sa også at de sikkert tråkket litt over streken innimellom, og at hvis de følte de tråkket veldig over, så måtte de sende en unnskyldning.

Les også

Lisa Tønne: - Derfor tilgav jeg utroskapen

Les også

Lisa Tønne: - Kyrre visste at jeg skulle snakke om dette

Kommentarer til denne saken