Den amerikanske skuespilleren og komikeren Jerry Stiller har gått bort, 92 år gammel.

Det er sønnen, skuespiller Ben Stiller, som bekrefter at faren har gått bort av naturlige årsaker. På Twitter skriver han at faren døde mandag morgen.

– Han var en flott far og bestefar, og den mest dedikerte ektemannen til Anne i om lag 62 år. Han vil bli savnet. Elsker deg, pappa, er blant det skuespilleren skriver.

Stillers kone, Anne Meara, gikk bort i 2015.

Suksess

Stiller kan trygt sies å ha hatt en suksessfull karriere, både som komiker og skuespiller. Ifølge Variety var han lenge å se på stand-up-scenen, Broadway og i ulike tv-serier før han for alvor ble kjent i rollen som Frank Constanza i «Seinfeld».

Han var å se i totalt 26 episoder av komiserien, der han spilte faren til George (Jason Alexander) fra 1993 til 1998. I 1997 ble han nominert til en Emmy for rollen.


Det er imidlertid på humorscenen at Stiller i første omgang var kjent. Sammen med kona, Anne Meara, gjorde de stor suksess på midten av 1960-tallet, der de blant annet dukket opp på The Ed Sullivan Show 36 ganger. Duoen var også med i impro-gruppen «The Compass Players». Han huskes også av mange fra tv-serien «Kongen av Queens».

Jobbet med sønnen

Stiller har også vært å se på filmlerretet, og medvirket blant annet i begge filmversjonene av musikalen «Hairspray». I 2001 hadde han en rolle i sønnens film, komedien «Zoolander». Der spilte han hovedrollens manager. Maury Ballstein.

Far og sønn har også tidligere vært med i samme film, for første gang i 1987. Da hadde de begge en rolle i komedien «Hot Pursuit».

Stiller ble født i New York City, og hadde en bachelorgrad i drama fra Syracause University. Han studerte også drama ved HB Studio i Greenwich Village.