Den siste tiden har det stormet rundt den kjente komikeren Ørjan Burøe etter flere anklager som seksuell trakassering.

I podcasten «Pompel og Pilt», som Burøe har sammen med Rune Haraldsen åpnet komikeren opp om anklagene.

- Jeg var et ræva menneske før. Jeg hadde en lang periode i livet mitt der jeg var høy på meg selv, forteller han i podcasten, ifølge VG.

Innrømmelsen kommer etter anklager om seksuell trakassering hadde verset en stund.

- En ekstrem påkjenning

Kona, Marna Haugen Burøe, kjent som «Komikerfrue», valgte fredag kveld å kommentere saken på sin egen blogg.

- Det er ikke til å stikke under en stol at dette er en vanskelig tid for hele familien, skriver Burøe på bloggen, og fortsetter:

- De siste dagene har vært en ekstrem påkjenning for oss, og jeg ønsker forståelse for at vi trenger et pusterom.

Det var TV 2 som først omtalte innlegget, og avisen har ikke fått en kommentar fra hverken Marna Haugen Burøe eller Ørjan Burøe fredag kveld.

Komikere går ut mot Burøe

Flere komikere har gått ut mot Burøe den siste tiden. Standupkomikeren André Jerman fortalte i podcasten han har med kollega Jonna Støme at han selv opplevde at Burøe tok kontakt med kjæresten hans, mens de fortsatt var sammen.

- Det er bra at sannheten kommer ut. Jeg håper flere står fram hvis de føler seg urettferdig behandlet. Vi skal støtte dere, har han tidligere skrevet i en mail til Nettavisen.

Også komikerne Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik har tatt opp anklager om seksuell trakassering fra Burøe. Tusvik har i podcasten hun deler med Tønne fortalt en hendelse på et julebord der Burøe skal ha befølt henne.

- Ørjan Burøe har tatt folk på rumpa og på min gravid-tiss på julebord, der jeg sitter fuckings klin edru og blir tatt på fitta under en tale, fortalte Bonde Tusvik i en podcast-episode.

Trakassert på jobb

Senest denne uka leste komikerduoen opp et innlegg i podcasten som er skrevet av en kvinne som skal ha opplevd å bli trakassert av Burøe på jobb.

Forrige uke la også Burøe ut en unnskyldning på sin egen Facebook-side, og skrev blant annet følgende:

«Jeg forstår at den unnskyldningen jeg ga ikke gjorde annet enn å gi ny fornærmelse. Minimaliserte noe som var sårt og vondt for andre. Jeg vet at min taushet rundt dette har såret ekstra og gitt feil inntrykk. Jeg var ikke oppriktig og jeg gjorde urett mot flere. Det var en stor feil. Feil gjort av et dårlig menneske,» skrev Burøe, og lovet videre at han skal ta fullt ansvar for sine handlinger og oppførsel.