Gå til sidens hovedinnhold

Kommentarfeltet koker etter tittelendring: Slik svarer prinsesse Märtha Louise

Etter at prinsessen valgte å gå ut med nyheten på instagram har kommentarfeltet tatt fyr, og prinsessen er selv en ivrig deltager.

Tidligere onsdag opplyste prinsesse Märtha Louise at hun ikke lenger kommer til å bruke prinsessetittelen sin i kommersiell sammenheng, kun når hun er på offisielle oppdrag for kongehuset.

Dette gjorde hun på Instagram, stedet hvor hun tilbake i mai annonserte forholdet til sjaman Durek Verrett.

Innlegget har et par timer etter publisering fått mange tusen likerklikk, og flere hundre kommentarer.

Får ros av en av sine sterkeste kritikere

Reaksjonene på valget lar ikke vente på seg, og blant dem som har kommentert er Aftenposten-journalist Ingeborg Senneset, som tidligere har uttalt seg sterkt kritisk til bruken av prinsessetittelen.

Hun mener prinsessens avgjørelse er veldig interessant.

– Det står respekt av å ta konsekvensene av valg og ikke minst endre retning. Langt fra alle klarer det, og tror av en eller annen grunn at det viser styrke å stå på sitt selv om det er gode argumenter for at det rett og slett ikke er riktig. Viser integritet, skriver journalisten i prinsessens kommentarfelt og maner til videre debatt om prinsessens tittel på denne måten:

– Håper på konstruktive debatter rundt helsetilbud og det jeg kan komme til å kalle kvakksalveri, og så klart et like kritisk blikk tilbake, avslutter Senneset.

Les også

Slik var seansen da sjamanen og prinsessen bedrev healing i Stavanger

Prinsessen har tidligere uttalt at hun er glad i å kommunisere med følgerne sine på Instagram, og det er intet unntak denne gangen - hun svarer kritikere såvel som tilhengere.

– Kvakksalveri-anklager er ikke så lurt kanskje

– Takk for det, men å slenge rundt seg med kvakksalveri-anklager i hytt og gevær uten grunn er ikke så lurt i lengden kanskje, skriver prinsessen i svaret til Senneset før hun legger til:

– Men glad du mener jeg gjør det riktige her. Kjennes godt, skriver prinsessen i sitt svar til Senneset.

Prinsessen er åpenbart klar for å ta debatten i kommentarfeltet, eksempelvis svarer hun «hvorfor det?» da en av hennes følgere kommenterer med et enkelt «off».

Les også: Nær halvparten mener Märtha Louise og Durek Verretts forhold svekker monarkiet

– Du vet jeg allerede har sagt fra meg tittelen?

Andre brukere mente det var på høy tid at prinsessen lar tittelen ligge i kommersiell sammenheng og skriver at det er godt hun har tatt til vettet. Da svarer prinsessen:

– Du vet jeg allerede har sagt fra meg tittelen Hennes Kongelige Høyhet, sagt fra meg apanasjen min og valgt å gå ut i arbeidslivet og betale skatt som alle andre og i tillegg skapt mine egne arbeidsplasser, i tillegg skapt arbeidsplasser for andre, skriver hun og fortsetter:

– Så jeg har allerede gjort endringer i livet mitt for å gjøre det beste i forhold til offisiell og kommersiell rolle. Dette er et steg til. Bare så du kjenner historien min. For det er ofte lett å dømme uten å vite forhistorien, skriver prinsessen kruttsterkt i et innlegg som hun avslutter med et rødt hjerte.

Les også

Prinsesse Märtha Louise åpnet opp om egen selvfølelse – og var knallhard mot pressen

– Endelig et snev av fornuft, skriver en bruker.

– Herlig at du følger med på hva jeg gjør selv om du ikke har noe til overs for meg, da..., svarer prinsessen og avslutter også her med et hjerte.

– Kommer til å fortsette å være meg

Prinsesse Märtha Louise får også mye støtte i kommentarfeltet, både fra brukere som tilsynelatende tror hun har sagt fra seg prinsessetittelen fullstendig, men også fra brukere som mener hun burde få lov å fortsette bruke tittelen fordi hun gjør en god jobb som prinsesse.

– Jeg synes du skal bruke den tittelen for alt det er verdt!!! Du ble født inn i en rolle som du aldri har bedt om og folk mener de eier rettighetene til livet ditt. Det kjøpes glossa blader i hopetall med ditt ansikt på fordi folk har behov for å grave rundt i ditt privatliv. De mener til og med å ha RETT til det fordi du er prinsesse?? Da synes jeg du skal bruke den tittelen maksimalt og ære være deg for det, skriver en av prinsessens Instagram-følgere.

Til det svarer prinsessen:

– Kjennes godt å gjøre dette. Rydde opp. Men kommer til å fortsette å være meg og stå for det jeg gjør.

En annen skriver:

– Tåpelig diskusjon. Du er Norges prinsesse uansett, så du burde ha fått lov til det mener jeg.

– Ja der strides de lærde... Glad for dette valget, svarer Märtha Louise.

Les også: Dette er sjamanen og prinsessens mektige kjendisvenner

Hylles av sjamanen

Da prinsessen la ut informasjon om prinsessetittel-endringen tidligere i dag, var kjæresten Durek Verrett raskt ute med å hylle kjæresten.

– Jeg er stolt av deg, baby. Du er en sterk og mektig kvinne, skriver han og får et «takk, kjære» i retur av prinsessen.

Opprettet sin tredje Instagram-konto

Prinsessen opprettet onsdag en ny, kommersiell profil i bildedelingsappen, og kaller seg der @martha.louise.intuitive. Der forklarer hun at denne kontoen skal brukes til å dele det hun gjør på jobb.

Fra før har hun den åpne kontoen @princessmarthalouise og den lukkede og private profilen @mary_lou234. I tillegg deltar hun på kontoen @hest360.

Les også

Durek Verrett hevder han har mottatt drapstrusler

Les også

Lilli Bendriss støtter Durek Verrett etter angivelige drapstrusler

Les også

Sjaman Durek i stort intervju med The Times: - Folk har sagt at det ikke skal noen «n****» inn på Slottet

Kommentarer til denne saken