Fredag kom nyheten om at artist Hans-Erik Dyvik Husby, også kjent som Hank von Helvete, hadde gått bort.

Dødsårsaken har siden den gang vært ukjent, men søndag kveld gikk manager Boye Nythun ut med mer informasjon i Se og Hør.

- Det var ingen hemmelighet at Hans-Erik i perioder har levd et hardt liv. Det har han også vært åpen om tidligere. De siste månedene har vært ekstra harde for ham, og dessverre ble summen av et hardt levd liv for mye for ham. Kroppen til Hans-Erik tålte ikke mer. Han ble funnet ute i Slottsparken, kroppen hans hadde rett og slett sagt stopp, forteller Nythun.

Videre ber både manager og nær venn, Boye Nythun, om ro rundt ham og familien. Han sier at de ikke kommer til å si noe mer om saken, men går ut med dette for å slippe flere spekulasjoner og rykter rundt dødsårsaken.

Les også: «Jackass»-stjernene hyller Hans-Erik Dyvik Husby

Var klar for Europa-turné

Hans-Erik Dyvik Husby ble først kjent som vokalist i Turboneger på 1990-tallet, under navnet Hank von Helvete. Han har også vært kjent under navnet Hertis og Hertugen.

De siste årene har Husby gitt ut mye ny musikk, der siste album "Dead" ble utgitt så sent som i 2020. Planen for 2021 var en omfattende turné over Europa.

Det fikk artisten aldri muligheten til, da han fredag kveld mistet livet, 49 år gammel.

Les også: Hank von Helvete: - Jeg takker skaperen for at jeg ikke får en sjanse til

Vil gå inn i historiebøkene

Utover å være frontfigur i Turboneger var Husby også forfatter, programleder og skuespiller.

I videoen under ser du Husby briljere på kjøkkenet:

Manager Nythun tror Husby vil gå inn i historiebøkene som mer enn bare Hank von Helvete.