Angelina Jolie (47) anklager Brad Pitt (58) for vold mot både henne og barna på en flytur i 2016, går det fram av rettsdokumenter.

Påstandene kommer fram i forbindelse med et motsøksmål Jolie har reist i en disputt over skuespillerparets eiendeler, særlig en bolig og en vingård i Frankrike. Søksmålet er uavhengig av den pågående skilsmissen, som Jolie ba om ikke lenge etter den angivelige episoden.

Les også: Kommer på scenen i bare undertøyet – så skjer det utrolige

I søksmålet, som New York Times omtalte først, heter det Pitt under en flytur fra Frankrike til California tok kvelertak på ett av barna og slo et annet i ansiktet. I tillegg skal han ha tatt tak i Jolies hode og ristet henne, samt helt øl på Jolie og øl og rødvin på barna, heter det. Pitt anklages også for verbalt mishandling.

En representant for Pitt avviser påstandene på det sterkeste overfor nyhetsbyrået AP, og kaller dem «oppkok som bare skader familien».

Les også: Dette er oljefondsjefens råd til folk som har ekstra penger

Anklagene om volden ble først gjort offentlig kort tid etter flyturen, men rapportene var da vage, og detaljene kom fram i skilsmissedokumenter og i etterforskninger fra det føderale politiet FBI og barnevernstjenesten i Los Angeles, som begge konkluderte med at det ikke var nødvendig å gå til rettslige skritt mot Pitt.

I en sak der anklagene ble fremmet ga en dommer Pitt rett til delt omsorg for barna. Denne kjennelsen ble imidlertid tilsidesatt av en ankedomstol fordi dommeren ikke informerte om mulige interessekonflikter, etter anmodning fra Jolie.

(©NTB)