For kun to år siden levde skuespilleren Armie Hammer (35) ut sine glansdager i Hollywood. Han er blant annet kjent fra «The Social Network» og «The Man from U.N.CL.E», og i 2018 nådde han et nytt nivå av berømmelse da han spilte en av hovedrollene i «Call Me By Your Name».

Han var på toppen av sin karriere, og berømmelsen latet ikke til å kjenne noen grenser med flere filmroller som hopet seg opp etter den anerkjente filmen.

Men så kom fallet.

Kannibalisme-rykter

For en tilsynelatende lykkelig gift mann og småbarnspappa ble livet plutselig snudd på hodet i 2021, da flere kvinner anklaget Hammer for seksuelle overgrep, fysiske angrep og kannibalisme.

I januar i fjor sirkulerte flere skjermbilder av meldinger som beskriver seksuelle fantasier om voldtekt og kannibalisme som Hammer skal ha sendt. Det er så langt ikke bekreftet at det er 35-åringene som skrev dem.

Anklagene malte et dystert bilde av skuespilleren, og The Sun publiserte skjermbilder av meldingsutvekslingene. Meldingene skal ha blitt sendt mellom 2016 og 2020, og i meldingene skal han blant annet ha skrevet følgende:

«Du lever kun for å adlyde og være min slave. Jeg eier deg. Kan du være min eiendel til du dør?»

I en av meldingene skal han også ha innrømmet at han er 100 prosent kannibal.

Det skal visstnok være den kryptiske Instagram-kontoen «House of Effie» som stod bak meldingslekkasjene.

– Trodde han skulle drepe meg

Det er spesielt én kvinne som hevder å opplevd skuespilleren på sitt mørkeste. Kvinnen velger å være anonym, og kaller seg for «Effie». I tillegg blir hun representert av stjerneadvokaten Gloria Allred.

Hammer skal ha vært i et ustabilt forhold på si med «Effie» fra 2016 til 2020. Han giftet seg med Elizabeth Chambers (39) i 2010, og de har to barn sammen.

Ifølge den anonyme kvinnen opplevde hun grovt misbruk fra 35-åringen i 2017.

«Armie voldtok meg voldelig i fire timer 24. april 2017. Han slo hodet mitt gjentatte ganger mot en vegg, og jeg fikk blåmerker i ansiktet. Han begikk også andre voldshandlinger som jeg ikke samtykket til. Jeg trodde han skulle drepe meg», forklarte kvinnen i en virtuell pressekonferanse i mars 2021.

Les også: Markus Bailey omfavner sitt nye liv i Los Angeles, men én ting tør han ikke

Hammer har hele veien benektet anklagene, og omtalt det som «bullshit». Juni samme år sjekket han inn på rehab og gjennomførte et program som varte til desember.

Utroskapsskandalen kom tilsynelatende ikke som et sjokk for Chambers, og i 2020 så hun seg lei av all utroskapen og søkte om skilsmisse. Hun skal ha sammenlignet eksmannens oppførsel med Ted Bundy.

Siden har det vært svært stille rundt skuespilleren, og på flere sosiale medier snakkes det om at han er så godt som kansellert i bransjen.

Hvitvasking og bestikkelser

Men det er ikke bare 35-åringen som har stelt i stand leven i Hammer-familien. Han kommer fra en lang linje med en forstyrrende og innviklet familiehistorie.

Det er fem generasjoner fullstappet med skandaler, og nå blir hele familiehistorien formatert til en true crime-serie på TV-kanalen ID og strømmetjenesten Discovery+, som skal hete «House of Hammer».

I fjor gjorde Vanity Fair et dypdykk rundt den mystiske Hammer-familien, og det ble avslørt at skandalene har foregått i over 100 år.

Les også: Gunhild Stordalen: – Ikke søren om jeg skal ha ny mann

Det hele startet med Armies tippoldefar, Julius Hammer. Han var lege, og ifølge biografen «Dossier: The Secret History of Armand Hammer», var han også et sentralt medlem av kommunistpartiet i USA.

Et svært kontroversielt medisinsk inngrep i 1919 førte til at Julius ble dømt for drap og satt i Sing Sing-fengselet i nesten fire år. Legen, som også var en russisk immigrant, utførte en abort på kona til en russisk diplomat, og kun dager etter inngrepet døde kvinnen.

Derfor ble det opp til sønnen, Armand, å ta over familiebedriften. I likhet med sin far hadde også han tette bånd til Sovjetunionen, og han ble kalt «Lenins utvalgte kapitalist» av pressen. Etter ti år i Sovjetunionen flyttet han tilbake til USA, og tjente en formue på oljeselskapet Occidental Petroleum.

Hammer ble fort en sentral figur i bransjen, og i tillegg til den enorme formuen fikk han akkumulert seg en mektig gjeng med venner, blant andre Al Gore Senior, Prins Charles og Leonid Brezhnev. Han skal også ha overtalt to kinesiske ledere om å låne to pandaer fra Peking dyrehage til OL som ble avholdt i Los Angeles i 1984.

Seks år etter Armands død ble det avslørt i biografien at han skal ha vært sterkt involvert i hvitvasking av penger, kjøpt seg inn i oljebransjen, og brukt kunstverk for å finansiere sovjetisk spionasje.

Kaldblodig mord

Etter to generasjoner med oppstandelser, slutter historien absolutt ikke her. Armands eneste barn, Julian, ble ifølge kilder nær familien alltid tilsidesatt av sin far. Han ble også frastjålet sin del av oljeimperiet, som istedenfor ble gitt til Julians sønn, Michael (66).

Julian fulgte heller i fotsporene til sin bestefar, da han skjøt og drepte en mann i sitt eget hjem i 1955. De skal ha kranglet over en spillegjeld. Selv om Armand tilsynelatende ikke brydde seg stort om sønnen fikk han likevel betalt ut Julian fra fengsel, og saken ble henlagt. Prislappen på frifinnelsen skal ha vært 50.000 dollar i kontanter, ifølge Vanity Fair-artikkelen.

Les også: Deler oppsiktsvekkende detaljer i ny bok: Drakk seg full som sjuåring

Alle skandalene rundt Hammer-familen har blitt forsøkt stilnet. Men det er derimot ett familiemedlem som ikke er redd for å snakke høyt om den kaotiske familiehistorien.

Julians datter, Casey Hammer, hevder i selvbiografien «Surviving My Birthright» at hun ble seksuelt misbrukt av sin far som barn, og at han var voldelig mot andre familiemedlemmer. Det ble aldri snakket høyt om før boken kom ut i 2015, og til Vanity Fair fortalte hun at det var svært viktig at de var den perfekte familien utad.

– Jeg begynte å se på «Succession», men jeg måtte skru det av. Jeg tenkte: Herregud, det er jo familien min, sa hun til magasinet.

Hun er svært vokal i sosiale medier og tar offentlig avstand fra den kaotiske familien. Etter at anklagene mot hennes skuespiller-nevø kom har hun også vist sin misnøye.

Kunstsvindel

Som nevnt arvet Armies far, Michael, nesten hele familieformuen. Men han var langt mer opptatt av å leve ungkar-livsstilen fremfor å videreføre bedriften som hans bestefar hadde brukt flere tiår på å bygge opp.

På 80-tallet var Michaels liv preget av mye festing og dop, ifølge en gjenfortalt historie av «Call Me By Your Name»-skuespilleren. Det var ikke før han traff sin fremtidige kone, Dru Mobley, at han roet seg ned. Mobley kom fra en svært kristen familie, og gjennom henne skal han ha funnet Kristus. De fikk etter hvert sønnene Armie og Viktor.

Les også: Drømmer om barn: – En møysommelig prosess

Vi spoler frem til neste skandale. Michael arvet to gallerier, en av dem Knoedler. I 2011 ble de nødt til å stenge grunnet New York Citys største kunstsvindel.

Galleriet ble anklaget for å ha solgt falske malerier av verdenskjente kunstnere som Jackson Pollock og Mark Rothko til en samlet verdi av 80 millioner dollar. Istedenfor anerkjente malere skal kunstverkene blitt laget i et studio i Queens av en ukjent kunstner.

Skandalen rystet kunstverdenen og saken ble tatt opp i retten, men verken Michael eller galleriet ble siktet for svindel.

Eplet skal visst ikke ha falt for langt unna stammen for Armie. Det ryktes at far og sønn deler samme kink, og Michael skal ha eid en sextrone, noe han selv har kalt «slemmestolen». Etter skilsmissen fra Dru i 2012 skal Michael ha gått tilbake til ungkar-livsstilen og festet med en rekke kvinner, tatt ulovlige stoffer og anskaffet flere tatoveringer.

I gravesaken til Vanity Fair mener tre personer at påstandene rundt 66-åringen stemmer, men familiens advokat benekter alle anklager overfor magasinet og kaller dem «absurde».

Hva den neste skandalen rundt Hammer-familien vil bli er umulig å vite. Men én ting som er helt sikkert er at de mørke familiehemmelightene ikke forblir så hemmelig som de ønsker.