Det er ingen ukjent sak at deltakerne i «Kompani Lauritzen» blir testet i både psykiske og fysiske øvelser, i forsøk om å bli en del av oberst Dag Otto Lauritzens (66) kompani.

I lørdagens episode ble utfordringene bokstavelig talt tatt til nye høyder, der kompanirekruttene én etter én skulle åle seg langs et tau over vannet. Deretter måtte de be om tillatelse til å hoppe i vannet av obersten.

Les også: Fikk mental sperre på «Kompani Lauritzen»: – Ble rammet av et eller annet

Enkelte rekker imidlertid ikke å be om tillatelse før de mistet balansen og falt i vannet. For «Spårtsklubben»-programleder, Jon Martin Henriksen (32) tok høydeskrekken overhånd før han slapp taket, og landet i en ubehagelig stilling i vannet.

Gikk på smertestillende

Henriksen ga øvelsen et forsøk, men ettersom han ikke klarte å fullføre, ble det dessverre ikke poeng. Under episoden forteller 32-åringen at han raskt kjente smerten komme.

Overfor Nettavisen beskriver han hendelsen som det mest «dramatiske» som skjedde ham under hele innspillingen av programmet.

– Jeg går ut på det tauet, og jeg skjønner ikke hvordan jeg skal få det til. Jeg prøver å stabilisere meg, men i løpet av ett sekund går jeg rundt, sier Henriksen.

Se video av hendelsen lenger ned i saken!

Til Nettavisen forteller han at deltakerne i forkant av øvelsen, hadde fått beskjed om at dersom de merket at de ikke kom til å klare å krype over hele linen, skulle man krype seg sammen til en ball.

Det skal ha blitt krevende for småbarnspappaen.

– Jeg var ikke i nærheten av å klare det, så jeg lander rett på ryggen fra sju meters høyde, sier han.

Se Jon Martin Henriksen stygge smell i klippet under:

På TV-skjermen ser det ut til at det gikk fint med Henriksen under fallet, men ifølge ham selv var han på tidspunktet full av adrenalin.

– Det var skikkelig, skikkelig vondt. Jeg måtte gå på sterke smertestillende i flere dager etterpå. I starten var jeg full av adrenalin, men så ble det vondere etter hvert. Jeg var aldri redd, men det var en god smell, minnes han.

Oppsøkte produksjonen

Til tross for en dramatisk dukkert i sjøen, stoppet det ikke for programlederen der.

I neste oppgave skulle deltakerne slenge seg gjennom den beryktede gjørmeløypa. Dermed var Henriksen nødt til å ha flere deltakerne på skuldrene, noe han beskriver som «ekstra uheldig».

Les også: Dette tjener «Kompani Lauritzen»-deltakerne

32-åringen forteller videre at han oppsøkte produksjonen for smertene. Det var ikke behov for legehjelp, men han fikk likevel sterke smertestillende for ryggsmertene.

Til tross for smertene Henriksen opplevde, så sitter han igjen med en positiv opplevelse rundt produksjonens håndtering av situasjonen.

– Det oppleves veldig trygt å være der og man er hele tiden sikkerhetsmessig ivaretatt, sier han.

Ikke alvorlig

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl forteller til Nettavisen at det var tatt høyde for at flere av deltakerne kunne falle av tauet, slik som med Henriksen.

– Det var tatt høyde for at flere deltakere kunne falle av tauet i denne øvelsen, også ukontrollert ned. Tauet var derfor plassert til en forsvarlig høyde med tanke på potensielle skader. Jon Martin ble undersøkt av produksjonens lege etter fallet, som konkluderte med at det ikke var snakk om alvorlige skader, skriver Dahl i e-post til Nettavisen.

Dahl opplyser at deltakernes helse og sikkerhet alltid kommer først, og produksjonen har både lege og sikkerhetsansvarlig til stede under opptak. Henriksen ble undersøkt og fulgt tett opp av produksjonens lege.

Videre forteller han at dersom noen skader seg, får de tett oppfølging av lege – noe som i dette tilfellet gjaldt Henriksen.

– Får deltakere skader, eller det er mistanke om skader, får de tett oppfølging av kompaniets lege. I tillegg følges disse deltakerne ekstra tett opp av produsent og deltakeransvarlig. Når det gjelder bruk av smertestillende, gjøres det også i samråd med legen.