De siste månedene har skuespiller og artist Turab Awan (25) vært svært synlig på TV-skjermen i TV 2-programmene «Russebussen» og «Kompani Lauritzen».

I sistnevnte program får Awan virkelig testet både personlige grenser og frykter, og ifølge 25-åringen har han måttet overkomme mye i løpet av livet. Mye på grunn av flere traumatiske opplevelser opp gjennom som har bydd på blant annet vannskrekk og dødsangst.

Les også: Iben Akerlie brøt sammen på TV: Måtte få hjelp til å takle kameraene

Awan slapp nylig låten «Svartedøden», som handler om dødsangst. Sangen er inspirert av en traumatisk hendelse som rammet hans familie for noen år siden. Faren var døden nær, og Awan fryktet selv at han kunne dø når som helst.

Fryktet døden

Ifølge «Kompani Lauritzen»-profilen ble faren rammet av alvorlige hjerteproblemer, noe som preget hele familien. Faren har en genfeil i hjertet som førte til at han fikk operert inn en pacemaker, men etter hvert ble det konkludert med at han måtte få et nytt hjerte.

Awan ble selv vitne til at faren fikk hjerteinfarkt, og måtte ringe etter ambulanse.

– Han kunne stryke med når som helst. Det var en rar følelse, og det var da jeg innså at vi alle skal dø en dag, sier Turab Awan til Nettavisen.

Les også: Fikk mental sperre på «Kompani Lauritzen»: – Ble rammet av et eller annet

25-åringen påvirkes ikke negativt av den samme genfeilen, men før det ble fastslått av legene, gikk han gjennom en tung og usikker periode.

– Jeg slet mye med angst og angstanfall i den perioden. Hver gang jeg fikk litt høy puls trodde jeg at jeg var på vei til å dø, sier han.

Awan forteller at faren lever godt med sitt nye hjerte i dag, men helseplagene i familien viste seg å ikke gi seg der. 25-åringen har nemlig opplevd selv at ikke alt stemmer med kroppen sin.

Han har en svulst i ryggen som er godartet, men plages ikke av det i hverdagen. Men under «Kompani Lauritzen» oppdaget han fort at svulsten gjorde oppholdet svært utfordrende og smertefullt.

– Den ble bare verre, jeg snakket med en lege som sa det skulle gå fint. Så man måtte bare bite tennene sammen når man ikke kan gjøre så mye med det.

Holdt på å miste kroppsdel

Livshistorien til skuespilleren byr mildt sagt på flere oppsiktsvekkende historier, og Awan har vært døden nær flere ganger. Blant annet da han var på familiebesøk i Pakistan og havnet i en motorsykkelulykke som nesten kostet han beinet.

Da Awan satt bakpå onkelens motorsykkel på vei til et marked gikk alt imidlertid galt.

– Jeg begynte å vingle med beina, og plutselig klarte jeg å treffe hjulet. Beinet mitt satt fast og blodet sprutet overalt.

Han forteller videre at den dramatiske opplevelsen førte til mer panikk da han oppdaget at han var nær på å miste foten i ulykken. Ifølge Awan ble han ikke operert før familien landet på Gardermoen, da bar det rett til Ullevål og inn i operasjonssalen.

– Jeg ble sendt rett til Ullevål, der ble jeg operert og det ble transplantert hud fra låret mitt og sydd inn på foten. Man så jo gjennom foten min, man kunne se bein og alt.

Utenom et stort arr plages ikke 25-åringen av ulykken den dag i dag, men han legger ikke skjul på at han nøt oppmerksomheten som kom da skaden var fersk.

– Det var jo kult å få oppmerksomhet. Jeg var den første som gikk med krykker, og jeg fikk litt ekstra pleie, sier 25-åringen.

– Kan ikke leve bak frykten

Når man skulle tro at en person har opplevd nok i løpet av sitt liv, stopper ikke historiene til Awan med det første.

I forkant av «Kompani Lauritzen»-deltakelsen gruet 25-åringen seg til øvelser hvor vann eller dykking var involvert, mye på grunn av to skremmende nesten-drukninger.

Som sjuåring holdt han på å drukne da han og familien var på ferie på danskebåten. Da Awan ikke ville bade i det lille barnebassenget hoppet han heller ut i et større basseng, men ble fort tatt av strømmen i vannet.

– Jeg hoppet ut i det store bassenget uten å lese skiltet, og jeg ble dratt ut i bassenget på grunn av strømmen. Jeg rakk ikke til gelenderet, og jeg kom meg ikke opp, sier han om den skremmende opplevelsen.

Han forteller videre at han til slutt klarte å dra seg opp til bassengkanten, men opplevelsen førte til en frykt for vann. Han fikk testet frykten på alvor da han holdt på å drukne i Hawaii flere år senere.

Les også: Falt fra sju meters høyde: Måtte gå på sterke smertestillende

I 2020 bodde Awan i det tropiske paradiset, og der prøvde han stadig å utfordre vannskrekken. Tross frykten liker han å være på stranden og være under vann, men da under kontrollerte forhold. Da han og noen lokale dro ut på surfetur mistet han imidlertid kontrollen.

Han ble tatt av det han antar å være mellom 10 og 20 bølger på rappen, og ble dratt under vann og slet med å komme seg til land. Da kom dødsangsten fort tilbake.

– Jeg tenkte: Faen, ikke igjen. Jeg trodde jeg skulle dø.

På et eller annet vis klarte han å komme seg til land og helskinnet gjennom episoden. Men frykten tror ikke 25-åringen noen gang at han vil komme over.

– Men livet er jo på andre siden av frykten, og man kan ikke leve bak frykten hele livet. Utviklingen skjer på andre siden.