Gå til sidens hovedinnhold

Kona truet med å dra om han ikke ordnet opp i økonomien. Tar til tårene når han ser gjelden

«Luksusfellen»:

Geir Michelsen brukte kreditt for å kjøpe pølse og røyk på bensinstasjonen.

Hadde det ikke vært for at «Luksusfellen» kom på besøk til Geir Michelsen (54) og kona Hilde Sagen Michelsen (54), hadde de kanskje ikke vært gift i dag.

Etter flere år med ukontrollert pengebruk på Manchester United-kamper, pokerspilling og andre lukusvaner, mistet 54-åringen helt kontrollen. Det hele endte i en ond sirkel der han tok opp kreditt for betale regninger og annen, tidligere kreditt.

Når «Luksusfellen» kommer på besøk er Hilde Sagen Michelsen så lei av mannens økonomiske rot, at hun forteller at hun har vurdert å gå fra ham hvis han ikke får kontroll på situasjonen.

Les også

Luksusfellen gjennom 20 sesonger: Dette er fylkene med flest og færrest deltakere

Flere hundre tusen i forbruksgjeld

Etter en gjennomgang av den økonomiske situasjonen til Michelsen, kommer forbrukerøkonomiene Lene Drange og Magne Gundersen frem til at han har en gjeld på langt over en halv million kroner.

Av den totale gjelden som er på 730.000 kroner, er 520.000 kroner forbrukslån.

Når Michelsen, på oppfordring av «Lukusfellen»-økonomene, skal forsøke å få til en refinansiering på egen hånd, blir det for mye for 54-åringen.

Se klipp øverst i saken!

- Du har for mye gjeld! sier Magne Gundersen til ham.

Kjøpte pølse og røyk på kreditt

Ifølge kona til Michelsen har hun stadig vekk vært nødt til å hjelpe ham med penger. Alt Michelsen brukte penger på, som bensin, pølse og røyk på bensinstasjonen, handlet han også på kreditt.

I løpet av et år hadde han dratt Circkle K-kortet til en svimlende sum av 67.000 kroner - i tillegg til fem andre kredittkort som stadig var i bruk.

- Det var rett og slett kleint å se episoden av meg selv i «Lukusfellen». Det var mange følelser som kom frem igjen. Det var en utrolig tøff uke, forteller Michelsen til Nettavisen.

Les også

Ole (31) spilte seg til milliongjeld. Gamblet for over 140.000 i måneden

Les også

Skyldte over en million i forbruksgjeld - så gjør økonomene det uventede

Fått sansen for å spare

Ifølge Michelsen var det takket være Drange og Gundersen at han én gang for alle forsto alvoret i situasjonen han hadde satt seg i.

Omtrent samme dag som de presenterte gjelden for ham, sluttet han å røyke og spille poker. Han solgte også unna bilen sin, og la ut flere av hans personlige eiendeler for salg.

Takket være den harde innsatsen klarte «Lukusfellen»-økonomene og ordne en refinansieringsplan for ham.

- Helt siden Lene og Magne dro har jeg fulgt budsjettet slavisk. Jeg har for første gang sittet igjen med pluss på kontoen når neste lønning har kommet, forteller han til Nettavisen.

Beholdt kona

Michelsen finner ikke fine nok ord til å beskrive kona. Det er takket være den gode støtten han har fått fra henne, at han har greid å komme seg på rett spor igjen, forteller Michelsen.

Nå har han greid å nedbetale såpass mye på gjelden at han innen fem år er bukt med gjelda.

- Jeg har ikke ord for hva slags bauta hun har vært for meg gjennom denne perioden. I dag har hun bursdag og vi skal ut å feire med middag og kino, forteller han til Nettavisen.

Les også

Robin (23) spiste og drakk seg til gigantgjeld: - Jeg gikk gjennom en vanskelig periode

Les også

Silje (28) shoppet seg til flere hundre tusen i gjeld: – Fikk dårlig samvittighet overfor datteren min

Kommentarer til denne saken