- Vi opplever at kundene våre er blitt mer selvsikre enn de var for 10 år siden. Nå kommer de inn i butikken og vet hva de vil ha. Dette er nok i stor grad fordi de er mer opplyste, men også fordi sexleketøy er mindre tabu enn før.

LES OGSÅ: Unge har mindre sex: Dette tror ekspertene er årsaken

Det sier Marthe Sørflaten, presseansvarlig i Kondomeriet, i forbindelse med Kondomeriets årsrapport for 2018.

Rapporten har flere interessante funn:

  • Det er nordlendingene som kjøper mest sexleketøy. Alle de nordnorske fylkene, Nordland, Troms og Finnmark, ligger i toppen av lista over høyest kjøp av sexleketøy basert på innbyggertall.
  • I toppsjiktet finner vi også Møre og Romsdal. men de skiller seg fra nordlendingene når det kommer til hva de kjøper mest av. Mens nordlendingene kjøper flest store dildoer, kjøper romsdalingene mest glidemiddel i hele landet.
  • Kategorien analsex har en voksende popularitet blant Kondomeriets kunder.
  • Dette er de fem mest solgte produktene fra Kondomeriet:
  1. 1) «Womanizer» (trykkbølgedreven klitorisstimulator)
  2. 2) «Fleshlight» (silikonbasert vagina tilrettelagt for penetrering)
  3. 3) «We-vibe touch» (klitorisvibrator)
  4. 4) Orgasmekrem, glidemiddel og vibratorrens
  5. 5) Naturtro dildoer

Velger denne dildostørrelsen

Sexleketøy for kvinner genererer nå nesten halvparten av Kondomeriets omsetning. Mens salget av sexleketøy for kvinner utgjorde 40 prosent av totalsalget i 2010, utgjorde det i 2018 47,8 prosent.

- «Womanizer» har blitt en salgssuksess. Som trykkbølgebasert klitorisstimulator var den unik da den kom på markedet og har nå blitt solgt til totalt 414 kommuner i landet, så den har nådd ut til mange, sier Sørflaten.

Et annet interessant funn, er at de fleste velger gjennomsnittlig penisstørrelse når de skal kjøpe dildo.

Det er nemlig «Realistisc dildo flesh 15 cm» som er den mest populære blant de naturtro dildoene Kondomeriet tilbyr.

Sexolog Thomas Winther er ikke overrasket:

- Hvis det er kvinner som kjøper, tenker jeg det er som forventet. Kvinneskjeden er ikke så veldig lang, selv om den kan bli utvidet når man blir opphisset. Men for de aller fleste kvinner, er alt over 16-17 centimeter gjerne overflødig, sier Winther.

Orgasme-hjelp for kvinner

Orgasmekremer er også svært populært blant nordmenn, og godt over 400 av landets kommuner har innbyggere som har kjøpt orgasmekrem.

Produktet er utviklet for å stimulere til økt blodgjennomstrømming ved klitorisområdet, og kan altså hjelpe kvinner til å lettere få orgasme.

LES OGSÅ: Menn later som de er uinteressert i sex med ett mål for øyet

Med tanke på at kun én av fire kvinner kan få vaginal orgasme, er ikke sexolog Winther overrasket over at mange kvinner benytter seg av orgasmekrem og klitoris-stimulatorer som «Womanizer».

- Selv om man kan bruke tunge og fingre for å stimulere klitoris, er sexleketøy også et godt alternativ. For det første kan det gi en ekstra piff i sexlivet, i tillegg til at det gjør det enklere å få orgasme under penetrering. Det kan jo være krevende å gjøre alt samtidig, så kan det være fint å bruke leketøy som Womanizer, som er liten og diskret, avslutter Winther.