I juni falt den endelige dommen i ærekrenkelsesrettssaken mellom Johnny Depp (59) og ekskona Amber Heard (36), der førstnevnte vant på flere punkter og gikk seirende ut av den oppsiktsvekkende rettssaken som ble fulgt tett opp av mediene verden rundt og i sosiale medier.

I løpet av helgen har derimot tusenvis av hemmeligstemplede dokumenter fra rettssaken nå blitt offentliggjort, der en rekke oppsiktsvekkende detaljer viser hva Depp og advokatene hans ville holde skjult.

Les også: Amber Heards forsvarer ser rødt etter juryens dom: – Som en dyrehage

Deriblant skal en rekke grove tekstmeldinger mellom «Pirates of the Caribbean»-skuespilleren og den overgrepsanklagede rockestjernen Marylin Manson (53) vakt oppsikt - i tillegg til Depps advokater tilsynelatende forsøk på å ta opp Heards «korte periode som eksotisk danser».

Grove tekstmeldinger

De ferske dokumentene bestående av tusenvis av sider inneholder blant annet en rekke oppsiktsvekkende tekstmeldinger mellom Depp og Manson.

53-åringen er for tiden under hardt vær ettersom han blir anklaget for seksuelle overgrep, blant annet av sin tidligere forlovede Evan Rachel Wood (34). I mars saksøkte han Wood for ærekrenkelse, som er samme type søksmål Depp tok ut mot Heard.

I 2016 virket det som at Manson på lik linje med Depp hadde et turbulent forhold til sin daværende kjæreste.

I en meldingsutveksling mellom Manson og Depp skal 53-åringen angivelig ha sammenlignet sin fremtidige kone Lindsay Usich (37) med Heard, og beskrev Usich som «Amber 2.0» og at «Lindsay akkurat tok en Amber på meg», hvor han refererte til tidligere hendelser av en voldelig natur mellom Heard og Depp.

Depp skal ha svart at han har lest seg opp på sosiopatisk oppførsel og beskrevet ekskona som en pest og plage.

«Jeg har lest MYE materiale om det og sosiopatisk oppførsel... Det er jævlig ekte broren min!! Min eks-f**** er en jævla bruksanvisning», står det ifølge dokumentet som er offentliggjort.

Videre i samtalen skal Manson ha referert til en av de mer omtalte hendelsene mellom det tidligere ekteparet, da politiet ble tilkalt til Depp og Heards leilighet i Los Angeles i 2016.

«Jeg hadde seriøst et «Amber-scenario» med politiet med Lindsay's familie. Jeg stresser noe jævlig. Jeg vet ikke om du er tilbake enda, men jeg trenger et asyl fordi jeg tror politiet kan være etter meg», står det i meldingen inkludert i dokumentet.

Les også: Avføring, avkuttet finger og rusproblemer: Deler nye detaljer fra det turbulente forholdet

Heards advokater påsto også at Depp og Manson møttes i såkalte «narko-buler» der de møttes for å konsumere store mengder narkotika i hverandres selskap. Dette også i dagene før Heard ankom Australia hvor de to havnet i den beryktet krangelen som endte med at Depp mistet tuppen av langefingeren.

Ville grave frem fortid

Rettsdokumentene som nå er offentliggjort inneholder også et 965-siders dokument som beskriver Heards advokaters motstand mot en rekke forslag fra Depps advokater. Depps forsvarere skal ha bedt om å ekskludere hans medisinske historie fra rettssaken og andre som ba om å presentere potensielt skadelig informasjon om Heard.

Heards advokater hevdet også at Depp forsøkte å ta opp en video av Amber Heards søster, Whitney Henriquez, der hun blir konfrontert av venner om blåmerker i ansiktet som de mistenker er påført etter en krangel med søsteren sin.

Ifølge rettsdokumentet, som The New York Post har referert til, står det at Depp også ønsket å fortelle juryen om «Ambers korte periode som eksotisk danser årene før hun møtte Mr. Depp», skrev advokatene hennes.

Samtidig som de motsatte seg;

«Mr. Depp forsøkte useriøst og ondsinnet å antyde at Ms. Heard en gang var en eskorte», står det i dokumentet.

– Hva i helvete er feil med klienten din?

I den nye dokumentasjonen som er blitt offentliggjort er det også en lang liste av «relevant og skadelig informasjon» med påstander fra Heards advokater som ikke traff rettssaken lys. Deriblant om en rekke ganger Depp møtte opp på TV- og filminnspillinger i ruspåvirket tilstand.

Det skal blant annet ha blitt referert til en hendelse hvor en av studiosjefene i Disney ringte til Depps tidligere agent, Tracey Jacobs og stilte spørsmål til 59-åringens tilstand.

«Hva i helvete er feil med klienten din», står det sitert i dokumentet.

Heards advokater hevdet at de samme problemene oppstod flere ganger under innspillingen av den siste «Pirates of the Caribbean»-filmen. Disney skal angivelig til slutt ha måtte gi beskjed til Jacobs om at oppførselen hans ikke ble tolerert lenger - og at kjemi mellom Disney og Depp er borte for lengst.

Depps forhold til Disney spilte en stor rolle i rettssaken, ettersom advokatene hans hevdet at Heards ærekrenkende påstander kostet ham titalls millioner i fremtidige «Pirates»-inntekter, mens Heards advokater hevdet at Disney droppet skuespilleren på grunn av hans egen oppførsel.

Advokatene for skuespilleren beskrev det som villedende bevis.

Dokumenter viser også hvordan Depps advokater jobbet for å utelukke vitnesbyrd om skuespillerens arrestsjournal og pågående rettssaker for andre saker, inkludert et søksmål som anklaget ham for overgrep som ble avgjort i juli.

Depps advokater, som fikk vitnesbyrdene utelukket, argumenterte for at det ikke ville tjene noen annen hensikt enn å skape fordommer mot 59-åringen, og at Heard ville fremme bevis som fremstilte han som en voldelig mann.