*Nettavisen* Livsstil.

Kong Harald innlagt på sykehus - kronprins Haakon regent

Kong Harald meldte avbud til åpningen av Johan Sverdrup-feltet tirsdag på grunn av påkjenningen den siste tiden. I dag ble det kjent at kongen er innlagt på sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kong Harald meldte avbud til åpningen av Johan Sverdrup-feltet tirsdag på grunn av påkjenningen den siste tiden. I dag ble det kjent at kongen er innlagt på sykehus. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Lykkeønskningene strømmer inn i sosiale medier.

09.01.20 13:15

Kong Harald er torsdag fortsatt innlagt på sykehus og forventes å bli utskrevet før helgen.

Det opplyser kommunikasjonssjef Guri Varpe ved Slottet til NTB .

Les: Kongen fortsatt innlagt på sykehus

Sykemeldt

Kongehuset opplyste onsdag at Kong Harald (82) ble innlagt på Rikshospitalet på grunn av svimmelhet. Det skal ikke være funnet alvorlig sykdom.

Kongen meldte avbud til åpningen av Johan Sverdrup-feltet tirsdag på grunn av påkjenningen den siste tiden.

Les også: Kong Harald deltar likevel ikke under åpningen av Johan Sverdrup-feltet

Han blir nå blir sykmeldt i to uker. I denne perioden er Hans Kongelige Høyhet kronprins Haakon regent.

Klikk på bildet for å forstørre. Stortingets åpning 2019 Oslo 20191002. Stortingssalen med kong Harald og kronprins Haakon under åpningen av det 164. Storting. Kong Harald holder trontalen.

Stortingssalen med kong Harald og kronprins Haakon under åpningen av det 164. Storting. Foto: Terje Pedersen (NTB Scanpix)

Nettavisen har kontaktet kongehuset for ytterligere informasjon, men får beskjed om at det ikke vil bli gitt flere kommentarer for øyeblikket.

Lykkeønskningene strømmer inn

I sosiale medier strømmer det inn med ønsker om god bedring og lovord om Kong Harald. Mange uttrykker sympati for den vanskelige tiden kongen har vært igjennom.

«God bedring til en flott konge»

«Måtte Kongen bli vel og bra igjen og ønskes God Bedring»

«God bedring til vår kjære Kong Harald»

«Det har nok blitt for mykje for vår stakkars gode Konge.»

«God bedring til vår flotte KONGE, tenk på deg selv litt nå»

Disse kommentarene er typiske for følelsene som uttrykkes av landets innbyggere.

Tilstede under Aris bisettelse

Fredag 3. januar var hele kongefamilien inkludert Kong Harald til stede under Ari Behns bisettelse i Oslo domkirke.

Ari Behn, som tidligere var gift med prinsesse Märtha Louise, tok sitt eget liv første juledag, 47 år gammel. Det tidligere ekteparet har de tre døtrene Maud Angelica (16), Leah Isadora (14) og Emma Tallulah (11).

Les også: Märtha Louise etter Ari Behns død: – Vi er i dyp sorg og smerte alle sammen

Klikk på bildet for å forstørre. ARI BEHNS BISETTELSE: - Jeg vil aldri gi deg min beste tegning av deg hittil. Det knuser hjertet mitt, sa Ari Behns datter i sin tale under bisettelsen i Oslo domkirke fredag 3. januar.

ARI BEHNS BISETTELSE: - Jeg vil aldri gi deg min beste tegning av deg hittil. Det knuser hjertet mitt, sa Ari Behns datter i sin tale under bisettelsen i Oslo domkirke fredag 3. januar. Foto: (Skjermdump/NRK)

Maud Angelica holdt en svært rørende tale i bisettelsen, hvor hun blant annet uttalte følgende:

– Kjære, elskede pappa. Du var alltid så stolt av oss. Jeg håper du vet at vi er så stolte av deg også. Du var den sterkeste og tøffeste fyren jeg kjente. Du er helten min. Og jeg elsker deg så mye. Elsker alt du lærte meg. Jeg trenger deg i livet mitt, pappa.

Holdt nyttårstalen

Under nyttårstalen fortalte kongen at hele familien er sterkt preget av Ari Behns dødsfall, men at det har varmet å oppleve folks medfølelse.

– Det har varmet å oppleve folks medfølelse og tente lys på Slottsplassen. Det er trøst i alle de gode minnene og vakre ordene som har blitt formidlet om pappaen til tre av våre kjære barnebarn, sa kongen i sin nyttårstale, som ble sendt på NRK nyttårsaften.

Les også: Kongen hylles for rørende tale: – Takk for at du viser sårbarhet

Klikk på bildet for å forstørre. Kongens nyttårstale Oslo 20191230. Kong Harald holder sin tradisjonelle nyttårstale.

Kong Harald holder sin tradisjonelle nyttårstale. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Under talen minnet kongen om hvor viktig det er å ta vare på hverandre.

– Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen må leve videre. Fattigere – uten den de var glad i, sa kongen i talen, og fortsatte:

– Det beste vi kan gjøre, er å være der for hverandre, se hverandre, huske å gi hverandre de gode ordene. Og bære hverandre om det trengs.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag