Gå til sidens hovedinnhold

Kong Harald innlagt på sykehus

Covid-19 er utelukket.

Kong Harald (83) ble i dag tidlig innlagt på Rikshospitalet, skriver Kongehuset på sine nettsider.

Det var i første omgang ikke kjent hva kongen ble innlagt for, men i en ny pressemelding opplyser Kongehuset at årsaken er tung pust og at han nå er til utredning.

Det kommer også frem at kongen er testet for korona, ettersom de skriver at Covid-19 allerede er utelukket.

Nettavisen har vært i kontakt med kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, og assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, som sier de ikke har noe mer informasjon rundt innleggelsen utover det som står skrevet i pressemeldingene fra Kongehuset.

«Vi har foreløpig ikke mer informasjon enn det vi har oppgitt i pressemeldingen», skriver Varpe i en tekstmelding til Nettavisen.

Kronprins Haakon (47) vil ta over farens arbeidsoppgaver nå mens han er sykmeldt.

Ifølge VG var det flere ambulanser og livvaktbiler på Bygdø Kongsgård i Oslo, og to ambulanser og to livvaktbiler kjørte kort tid etter til Rikshospitalet, der kongen er innlagt.

Dronning Sonja har vært på sykebesøk i formiddag.

Var på jobb torsdag

Etter planen skulle kong Harald ha ledet statsråd i dag, i tillegg til å ha audiens med statsministeren. Kronprinsen tar seg nå av begge disse oppgavene.

Kong Harald skulle etter planen delta på åpningen av Stortinget 2. oktober.


«Hans Majestet Kongen er til stede og leser Trontalen ved åpningen av det 165. ordentlige Storting. Hennes Majestet Dronningen og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen vil også være til stede», skrev assisterende kommunikasjonssjef Sven Gj. Gjeruldsen, i en e-post til Nettavisen torsdag.

Statsminister Erna Solberg (H) er blant de mange som sender kongen gode tanker.

– Jeg ønsker kongen god bedring, sier statsminister Erna Solberg (H) til NTB.

Ap-leder Jonas Gahr Støre avsluttet sitt innlegg fredag med:

- Vi ønsker kongen god bedring!

Les også: Store endringer på Slottet: – Arbeidet er i gang

I dag, fredag, var det planlagt at kongen og dronningen skulle reise til Lillehammer og markere ferdigstillingen av dronningens barndomshjem på Maihaugen klokken 16.

Det er ikke kjent hva som vil skje med denne markeringen nå som kongen er på sykehus, men ifølge NRK er det fortsatt planlagt at dronning Sonja (83) vil delta under markeringen.

Les også: Nå er prins Sverre Magnus konfirmert - se de nye bildene

– Vi er i løpende kontakt med Slottet. Det siste jeg har hørt er at arrangementet går som planlagt, og at dronningen kommer, sier kommunikasjonssjef Karianne Stordal ved Fylkesmannen i Innlandet til kanalen.

Kongen var senest på jobb torsdag, da han var til stede under markeringen av sesongslutten for Kongeskipet i Oslo sammen med dronningen og kronprinsen.

Svimmelhet og virusinfeksjon

Senest i januar ble kongen sykmeldt i to uker etter å ha opplevd svimmelhet. Etter en ukes tid ble han utskrevet fra Rikshospitalet, og det ble ikke funnet alvorlig sykdom.

Også da tok kronprins Haakon over farens oppgaver.

Før jul var kong Harald sykmeldt med en virusinfeksjon. Han ble den gang skrevet ut av sykehus etter noen få dager, og var hjemme igjen til lille julaften og julefeiringen.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken