Gå til sidens hovedinnhold

Kong Harald med melding til de rammede etter jordskredet i Gjerdrum

Kong Harald sender varme tanker til de berørte.

Onsdag kveld skriver kong Harald (83) i en pressemelding på kongehusets nettsider at han føler med de rammede etter det kraftige skredet i Gjerdrum natt til onsdag 30. desember.

«Nattens skredulykke i Gjerdrum har gjort dypt inntrykk på meg og min familie. Mine tanker er hos alle som er berørt, skadet, har mistet hjemmet sitt og som nå lever i frykt og uvisshet om det fulle omfanget av katastrofen», skriver kong Harald innledningsvis i sin melding onsdag ettermiddag.

Samleside: Les alt om skredet i Gjerdrum her

Videre skriver kong Harald at han «i en situasjon som fremdeles er uoversiktlig» sender «et inderlig håp» og «sin varmeste omtanke» til alle de som er rammet av katastrofen.

Avslutningsvis takker monarken alle nødetater, kommunene i nærområdet og frivillige medarbeidere for «den store innsatsen deres under svært krevende forhold» i meldingen.

Massivt skred natt til onsdag

Det var klokken 03.59 natt til onsdag at politiet i Øst fikk de første meldingene om skredet.

Flere mennesker har blitt hentet opp fra ulykkesstedet i helikopter i løpet av dagen, men det er onsdag ettermiddag fremdeles tolv personer som enda ikke er gjort rede for.

Politiet er nå er i en fase der de søker etter overlevende, ikke omkomne. Foreløpig er ingen bekreftet omkommet.

Ti personer er foreløpig sendt til sykehus eller legevakt, og rundt 700 er evakuert fra hjemmene sine.

Nettavisen har onsdag snakket med flere som bor i området som nå er evakuert. En kvinne som ble med huset sitt i skredet fortalte om de dramatiske scenene natt til onsdag.

– Vi prøvde å komme oss ut, men trengte egentlig ikke det, for hele huset raste sammen. Det var ikke noe tak igjen – det var ingenting. Så vi satt bare der, fortalte hun om tiden før hun og ektemannen hennes ble reddet opp av et helikopter.

Kommentarer til denne saken