Sophie Elise Isachsen (28) har blitt mye omtalt den siste tiden – etter at hun nylig delte og siden slettet et omdiskutert innlegg på Instagram. Bildet var av Isachsen og venninnen, influenser Nora Haukland (25), der sistnevnte holdt en liten pose med foreløpig uidentifisert hvitt innhold.

Les også: Livet blir cirka en milliard ganger morsommere om bare NRK gir faen i Sophie Elise

Hva som var i posen er ikke kjent, da verken Isachsen eller Haukland har kommentert saken. Både Nettavisen og andre medier har forsøkt å få de to influenserne i tale flere ganger.

Likevel har spekulasjonene rundt posens innhold herjet, og etter kort tid ble også kongehuset dratt inn i saken.

Skjermbilde sirkulerer på nett

Nora Haukland, som altså holdt den lille posen på det aktuelle bildet, er kjæresten til kronprinsesse Mette Marits (49) sønn, Marius Borg Høiby (26). Og da bildet av Isachsen og Haukland ble spredd i sosiale medier, dukket det raskt opp et bilde der kongehuset ble direkte involvert i debatten.

Et skjermbilde av det som viser en angivelig meldingsutveksling mellom en Instagram-bruker og Instagram-kontoen til det norske kongehus har nemlig blitt delt videre i flere ulike sosiale medier de siste dagene.

I det som tilsynelatende er et svar på et innlegg på delt på Instagrams historiefunksjon, bes det om at bildet av Sophie Elise Isachsen og Nora Haukland blir «slettet umiddelbart».

Instagram-meldingen er signert «Kongehuset».

Avkrefter rykteflommen

Nettavisen har siden forrige uke prøvd å få svar fra kongehuset på om meldingen kommer fra dem eller ikke.

Blant annet fordi det i sosiale medier er flere som mener kongehuset bevisst prøver å «dempe» stormen rundt Haukland og Isachsen – ettersom førstnevnte som nevnt er i et forhold med kronprinsessens sønn, Marius Borg Høiby.

Mandag kan derimot kommunikasjonssjef ved Slottet, Guri Varpe, avkrefte at meldingen kommer fra dem.

«Dette skjermbildet er åpenbart falskt, og vi er ikke avsender av det», skriver Varpe i en e-post til Nettavisen.

Nettavisen har også spurt pressesjefen hvordan kongehuset stiller seg til at det deles falske skjermbilder som omhandler kongehuset på internett – men dette har vi ikke fått svar på.