Tirsdag kom nyheten om at prinsesse Märtha Louise ikke lenger skal representere kongehuset. Dette fordi hun «ønsker å bidra til et tydeligere skille mellom egne aktiviteter og tilknytningen til kongehuset», skriver Slottet.

Endringen fører også til at prinsessens forlovede, Durek Verrett, må følge noen retningslinjer.

De skal ikke nevne kongehuset i sine egne sosiale mediekanaler. De kan heller ikke nevne kongehuset i medieproduksjoner eller i andre kommersielle aktiviteter de gjør. Märtha får imidlertid lov til å gjøre dette på sin egen Instagram-konto, @PrincessMarthaLouise.

Les også: Kongehuseksperten: – Var nødt til å ta grep

Durek får altså ikke lov til å tagge kongehuset, bruke Märtha Louises tittel, nevne noen medlemmer av kongehuset eller bruke bilder av andre i kongefamilien når han gjør kommersielle aktiviteter eller intervjuer.

«Denne ordningen er ment å klargjøre et tydeligere skille mellom kommersiell aktivitet og Kongehuset. Hensikten er å skape ro rundt Kongehuset og samtidig gi større frihet for Prinsessen og Durek Verrett i deres næringsvirksomhet, liv og virke,» skriver kongehuset på sine nettsider.

Se også: Dette sier Märtha selv i en ny video

Vil bli en del av kongefamilien

Når prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett gifter seg, vil Durek Verrett bli en del av kongefamilien. Det er ikke kjent når dette vil skje.

Han vil i tråd med tradisjonen imidlertid ikke få noen tittel eller representere Kongehuset.

Les også: Erik Stephansen: Dette kan bare få én verdig utgang