Kongelige bryllup er alltid et høydepunkt for de som liker å følge med på hva som skjer i ulike kongehus rundt omkring i verden, og selv om det er noen år siden de siste, store bryllupene, finnes det flere lykkelige øyeblikk å se tilbake på.

Men det er ikke alltid ting går helt knirkefritt for seg, og opp gjennom årene har kongelige bryllup også hatt sine skandaler. Senest i 2018, da en hel verden fulgte prins Harry (36) og hertuginne Meghans (39) store dag med argusøyne.

Den gang var det spesielt dagene som ledet opp til bryllupet som sørget for de store overskriftene i mediene.

Hertuginnens far, Thomas Markle (76), skulle nemlig i utgangspunktet følge datteren sin til alteret, men to dager før bryllupet ble det derimot kjent at han ikke kunne komme likevel. Dette skal ha vært fordi han var flau over å ha stilt opp på paparazzi-bilder i forkant, i tillegg til at han nylig skal ha hatt et hjerteinfarkt og derfor ikke kunne forlate landet.

Les også: Thomas Markle bryter tausheten etter datterens oppsiktsvekkende intervju

Det hele resulterte i skriverier verden over, men det var ikke første gang noe liknende har skjedd.

– Det var vanskelig

I Storbritannia er det flere som har uteblitt fra de storslagne, kongelige bryllupene, dog ikke alltid frivillig.

Da prins Harrys bror, prins William (38), giftet seg med hertuginne Kate (39) i 2011, fikk aldri Sarah Ferguson (61) noen invitasjon i posten. Ferguson er ekskona til prins Andrew (61), og moren til Williams kusiner, Beatrice (32) og Eugenie (31). Andrew, Beatrice og Eugenie var alle til stede.

Da hun gjestet «The Oprah Winfrey Show» samme år, la hun ikke skjul på at det var tøft, ifølge UsWeekly.

Selv la hun ikke skjul på at det var vondt da hun gjestet «The Oprah Winfrey Show» samme år.

– Det var vanskelig. Jeg ville være der med jentene mine. Vi skulle pynte oss sammen og gå som en familie, sa hun da.

Les også: Flertallet av briter vil fjerne de kongelige titlene til Harry og Meghan

Sa feil navn

Heller ikke de britiske prinsenes far, prins Charles (72), sine to bryllup har gått helt knirkefritt for seg.

Da han i 1981 giftet seg med prinsesse Diana, presterte bruden å si feil navn da de to utvekslet bryllupsløftene. Heldigvis sa hun ikke navnet til en annen mann, men likevel ble tabben der hun roter med rekkefølgen på navnene til ektemannen plukket opp av en hel verden som fulgte med.

Fremfor å si Charles Philip Arthur George, sa hun Philip Charles Arthur George – altså byttet hun om på fornavnene.

Trolig var det nerver som sørget for navneglippen, men den nå avdøde prinsessen hadde ikke bare et langt navn å forholde seg til på bryllupsdagen. I 1991, ti år etter at hun offisielt ble medlem av den britiske kongefamilien, fortalte hun nemlig at hun tenkte på helt andre ting enn å skulle gifte seg da hun gikk opp midtgangen i St. Paul's Cathedral.

Hun så nemlig etter sin kommende ektemanns mye omtalte ekskjæreste, Camilla Parker Bowles (73).

– Jeg visste hun var der. Selvsagt. Og jeg så etter henne. Da jeg gikk opp midtgangen, så jeg henne. Den dag i dag er det et levende minne, uttalte hun da, ifølge Good Housekeeping.

Les også: Svarer på «The Crown»-kritikken: – Skjønner at folk blir opprørt

Charles og Diana skilte lag i 1996, og i 2005 fikk den britiske prinsen endelig gifte seg med Parker Bowles, men også da ble det overskrifter – da brudgommens mor ikke dukket opp.

Dette fordi ekteparet giftet seg i en sivil seremoni.

Ifølge The Telegraph følte monarken at det ble feil for henne å være til stede ettersom hun er overhode for den britiske kirke, og de to ikke giftet seg i kirken. Dronningen var derimot til stede under en gudstjeneste i St. George's Chapel etter seremonien, og fikk på den måten feiret sønnens dag.

Bryllupsdag full av tårer

Da prins Albert av Monaco (63) giftet seg med den tidligere olympiske svømmeren Charlene Lynette Wittstock (43) i 2011, viste TV-bildene en gråtende brud gjennom store deler av seremonien. Men det var ikke nødvendigvis gledestårer.

Ifølge Vanity Fair hadde nemlig den fremtidige prinsessen prøvd å rømme fra Monaco ikke bare én, men tre ganger før bryllupet. Dette fordi hun kort tid før bryllupet angivelig fikk høre at Albert hadde fått et barn med en annen kvinne mens de var forlovet. Rømningsforsøkene gikk derimot ikke veien.

Albert hadde da allerede fått to barn med to andre kvinner utenfor ekteskap, men dette var før han fant tonen med den sørafrikanske svømmeren. Til dags dato er det enda ikke bekreftet at Monacos fyrste faktisk er barnets egentlige far.

Les også: Dette er værmannen som fikk begeret til å renne over for Piers Morgan

Det er heller ikke bekreftet at Charlene faktisk gråt fordi hun ikke ville gifte seg, men flere medier meldte om en svært tilbaketrukken brud på bryllupsdagen i 2011. Ifølge ABC skal hun blant annet ha trukket seg raskt unna da ektemannen gikk inn for et kyss, og det hevdes også at de to tilbragte bryllupsreisen fra hverandre – og at de bodde på ulike hotell.

Ekteskapet har uansett vart, og i dag er de stolte foreldre til tvillingene Gabriella og Jaques (6).

Giftet seg med livvakten

Prins Alberts søster, prinsesse Stephanie (56), har stått for en del overskrifter opp gjennom, noe hun også gjorde da hun i 1995 giftet seg med Daniel Ducruet (56) – som tidligere hadde vært livvakten hennes. Sammen hadde de da to barn.

Men til tross for at de to hadde barn sammen, skal ikke Stephanies far, den nå avdøde fyrst Ranier III, ha vært særlig fornøyd med datterens valg av ektemann, skal vi tro AP.

Likevel valgte prinsessen å følge sitt eget hjerte, men kjærligheten skulle ikke vare. Et drøyt år etter at de to ble mann og kone ble de to nemlig skilt etter at Ducruet ble tatt på fersken av paparazzier i selskap med en belgisk stripper.

Også spanske hertuginne Alba, som gikk bort i 2014, giftet seg mot enkelte familiemedlemmers vilje.

I hennes tilfelle var det derimot barna som ikke støttet ekteskapet. Hertuginnen var 85 år gammel da hun i 2011 giftet seg med Alfonso Diez Carabantes, som var 24 år yngre enn henne. De to forble gift til hun gikk bort tre år senere.

– De vil ikke at jeg skal gifte meg, men de bytter partnere oftere enn jeg gjør, hadde hun uttalt, ifølge The Telegraph.