Den koreanske skuespilleren Kim Mi-soo, er død. Hun ble bare 29 år gammel.

Dødsfallet er blant annet omtalt av Variety, som viser til en uttalelse fra skuespillerens management, Landscape. Uttalelsen ble delt onsdag ettermiddag, og lyder som følger:

«De etterlatte er i dyp sorg over denne plutselige sorgen. Vennligst avstå fra å rapportere falske rykter eller spekulasjoner – slik at familien hennes kan få sørge i fred».

Skuespillerens dødsårsak er foreløpig ikke kjent.

Kim Mi-soo er best kjent fra den sørkoreanske serien «Snowdrop», som hadde premiere i desember i fjor.

Serien er produsert av JTBC Studios og Drama House, og sendes i Korea på kanalen JTBC. I resten av verden er den presentert som en Disney Plus-originalserie.

I serien, som går under sjangeren romantisk drama, spilte den unge skuespilleren karakteren Yeo Jung Min, en student og aktivist. Også den koreanske k-pop-stjernen Jisoo (27) medvirker i serien.

Serien er satt til Sør-Korea i 1987, og følger den pro-demokratiske bevegelsen fra den tiden. Serien har fått mye oppmerksomhet, og sørget for kontroverser på grunn av den historiske nøyaktigheten både hva gjelder musikkvalg og skildringen av nordkoreanere.

Kim Mi-soo har også medvirket i andre filmer og serier, som filmen «Memories (2019) og «Kyungmi's World» (2019), samt dramaseriene «Human Luwak», «Hi Bye, Mama!» og «Into the Ring» fra 2020.

Ifølge Daily Star var hun for tiden i gang med innspillingen av Disney Plus-serien «Kiss Six Sense».